Noticia

Albert Orriols tercer in extremis al Ral·li La Guàrdia d’Urgell
(19.07.2010)

Fotografía: fotografia en acció del binomi Orriols-Muñoz

El pilot de Vic, copilotat per Manel Muñoz, va protagonitzar un ral·li a la remuntada en el qual va assolir la tercera plaça final i primera entre els equips habituals del CCR

El Campionat de Catalunya de Ral·lis (CCR) va arribar aquest cap de setmana a la seva primera prova de terra; dins del seu esquema de certamen mixt (asfalt i terra) introduït des de la temporada 2009. La Guàrdia d’Urgell va acollir aquesta cita on els pilots del CCR es van poder mesurar amb els equips que només prenen part a la Copa de Catalunya de Ral·lis de Terra (CCRT) i que, per norma general, tenen molt millor ritme sobre aquesta lliscant superfície. El ral·li va estar composat per dues etapes, la primera en dissabte on es va poder transcórrer en dues ocasions per una especial de poc més d’un quilòmetre i la segona en diumenge, on els participants van disputar dos trams cronometrats a triple passada. En total, vuit trams cronometrats sumant 66,65 quilòmetres contra rellotge.

La jornada de dissabte va ser de pur tràmit i Orriols-Muñoz van situar-se, després de les dues passades a l’especial d’1,54 quilòmetres, en una còmode tercera posició a sis segons del líder i quatre del segon classificat, el dakarià ‘Nani’ Roma.

El diumenge varen començar els autèntics trams de ral·li i en el primer d’ells la parella de SIMM va cedir un minut respecte al cap de la cursa. “En el segon trencant hem anat una mica llargs i hem hagut de recular per tornar al camí. Hem tingut la mala sort de que la marxa enrere s’ha trencat, com ja ens va passar al Ral·li Guilleries i la maniobra per tornar a la pista ens ha costat un minut” explicava Albert Orriols d’aquesta primera especial.

A partir d’aquí, ubicats a la desena posició provisional, el plantejament pel binomi osonenc cambiava radicalment i el ral·li passava a ser una cursa a la remuntada. Orriols i Muñoz es llençaven a per totes per les pistes lleidatanes però amb el gran handicap de no poder cometre cap error on haguessin d’utilitzar la marxa enrere, ja que no disposaven de la mateixa. “No podíem fer cap ‘trompo’ i havíem d’anar amb molta cura a tots els trencants, ja que era molt fàcil cometre un error i, més encara, quan estàs empenyent fort per escalar posicions” afegia el de Vic.

A continuació, Orriols i Muñoz encadenaven varis tercers millors temps, per darrera de dos dels més ràpids pilots habituals de la CCRT però per davant dels aspirants al títol del CCR i arribaven a l’últim tram en quarta posició a només tres segons del podi. L’Equip SIMM decidia posar la directa i lluitar per pujar al darrer esglaó del podi i aconseguia el segon millor temps a l’últim tram i la tercera plaça final al ral·li. “Hem passat molta calor i hem hagut de córrer molt per recuperar el temps perdut, estem molt contents pel resultat en el que ha sigut el primer ral·li sobre terra per l’Evo X i on ens hem adaptat a la perfecció. Hem quedat per davant dels habituals del CCR i aquest era el nostre objectiu, per retallar diferències en el campionat, o sigui que la valoració és positiva” comentava Orriols en baixar del podi.

La propera cita que disputarà l’Equip SIMM serà el Ral·li de Cervera, també sobre terra, els dies 4 i 5 de setembre.

 

Ral·li La Guàrdia d’Urgell | 18 de juliol de 2010
Classificació:
1. Roma-Barrabès 40:41 (Mitsubishi Colt Proto), 2. Gòmez-Izquierdo +26 (Subaru Impreza),
3. Orriols-Muñoz (Mitsubishi Evo X) +2:07, 4. Zurita-Amigó (Mitsubishi Evo X) +2:12,…
Més informació: www.wrcmanagement.es i www.fca.cat

 

 

transp
Albert Orriols 2024 | info@albertorriols.com