Noticia

Amb la victòria al Rally Open de Les Garrigues, l’Equip SIMM tanca una magnífica temporada esmenant un final una mica desafortunat.
(17.12.2006)

Vic, a 17 de desembre de 2006.- Aquest cap de setmana l’Albert Orriols i en Lluís Pujolar han posat punt i final a una brillant temporada amb una victòria absoluta en la darrera prova puntuable de l’any. Ha estat la primera victòria absoluta de la carrera esportiva d’Orriols i s’ha produït en el Ral·li Open Catalunya disputat a Borjes Blanques (Les Garrigues). Aquest triomf, en la prova puntuble amb coeficient 4 pel Campionat de Catalunya de Ral·lis d’Asfalt, ha permés a l’Equip SIMM afegir el títol de Campió de Catalunya de Ral·lis de Gr.N al ja aconseguit fa varies setmanes de Campió de Catalunya de Ral·lis de Terra de Gr.N.

A aquest títol ja hi optaven Orriols i Pujolar al Ral·li 2000 Viratges, en el que sortien amb el dorsal 1 a les seves portes després de renunciar a disputar el Ral·li de Terra de Càceres puntuable pel Campionat d’Espanya de Terra en el que uns problemes amb el turbo en la prova doble anterior (Ecija-Palma del Rio) ja els havien deixat amb poques possibilitats d’assolir els seus objectius en el nacional. Precisament, el 2000 Viratges suposava un cop dur per l’Equip SIMM ja que en el difícil primer tram, degut a la gran quantitat de brutícia desconeguda per Orriols,  motivava una inesperada sortida de carretera que els apartava de qualsevol lluita per la victòria i el títol de Gr.N d’asfalt.

Precisament, el retard per rebre les peces del Subaru Impreza Spec C que l’Equip SIMM ha utilitzat tota la temporada 2006, obligaven a Orriols a repescar el Mitsubishi Lancer Evo VIII de l’any passat per disputar, just la setmana passada, el Ral·li de Terra de Tàrrega, prova on un trencament del canvi va impedir-li lluitar pel sostcampionat absolut al que encara tenia opcions quan es trobava lluitant pel podi absolut i liderant de nou el Gr.N

Amb el Subaru encara al taller, Orriols i Pujolar tornaven a utilitzar el Mitsubishi Lancer Evo VIII pel Ral·li Open de Les Garrigues “que començava en unes condicions climatològiques molt adverses, tant per la humitat com sobretot per la boira del segon tram i molta bruticia en el tercer”, comentava l’Albert Orriols, que apart tenia el problema de no disposar de pneumàtics de moll i havia de recòrrer a uns “zeros” tous lleugerament ratllats. Tot i això, Orriols ha aconseguit una victòria incontestable en véncer en les quatre cronometrades que composàven el ral·li. “M’he hagut d’adaptar ràpidament a la conducció del Mitsubishi, molt diferent del Subaru, sobre asfalt”, continuava Orriols, que afegia “però en la última part del ral·li ens hem concentrat bàsicament a no cometre cap errada i a administrar l’avantatge aconseguit ja que aquest resultat ens donava el nostre segon títol de Gr.N de l’any, revalidant els aconseguits la temporada anterior”

L’Albert Orriols i en Lluís Pujolar es proclamaven amb aquesta victòria guanyadors del Campionat de Catalunya de Ral·lis de Gr.N i apart sotscampions absoluts, en l’apartat d’asfalt. Pel que fa a la Terra, l’abandonament en la prova de Tàrrega impedia que el pilot osonenc pogués millorar la quarta posició general en el Campionat, ja tenint assegurat això sí el títol de Gr.N

Tot analitzant aquesta temporada, l’Albert Orriols es mostra completament satisfet ja que “Hem estat lluitant en molts fronts, tant sobre terra com sobre asfalt i hem aconseguit els dos títols de Gr.N que era el nostre principal objectiu al principi d’aquest any”, analitza el pilot de SIMM. “Apart, també hem fet bones curses al Campionat d’Espanya de Terra i la nostra actuació al Costa Brava, la prova puntuable pel Campionat d’Espanya d’Asfalt va ser molt lluïda, tot i que no es va poder culminar per una punxada en l’ultim tram. En definitiva, estic molt satisfet de com ha anat aquest any 2006 perquè hem disputat moltes curses i en tots els terrenys hem sabut anar ràpid lluitant sempre per les primeres posicions”, conclou Orriols.

Amb les Festes de Nadal pràcticament a sobre, tot l’Equip SIMM es prendrà un merescut descans per afrontar nous reptes al 2007, en el que Orriols i Pujolar tornaran a plantejar-se importants reptes esportius i intentaran tornar a assolir resultats tant exitosos com els del 2006.

transp
Albert Orriols 2024 | info@albertorriols.com