Noticia

Brillant podi per Orriols-Pujolar en el retorn de l'Equip SIMM al Campionat de Catalunya de Ral·lis de Terra
(30.05.2006)

Amb aquest resultat Orriols comanda la classificació reservada a vehicles de Gr.N i escala posicions en la general del campionat

Vic, a 30 de Maig de 2006.- Després del bon resultat al Campionat de Catalunya d'Asfalt de la passada setmana i amb havent arribat a temps les peces del canvi que l'Equip SIMM havia demanat a Prodrive, l'Albert Orriols i en Lluís Pujolar prenien part a la quarta cita del Campionat de Catalunya de Ral·lis de Terra el passat diumenge a la localitat urgellenca de La Guàrdia d'Urgell, tot i no disposar dels pneumàtics més adequats per aquesta prova ja que en principi no estava planificada.

El retorn a la terra d'Orriols suposava una continuació de l'èxit assolit a Campdevànol ja que el Subaru Impreza Spec C de l'osonenc aguantava estoicament un recorregut "farcit de trampes que suposaven la primera i principal dificultat a superar", comentava Orriols. "Vàrem fer els dos primers trams a un ritme conservador per anar-nos acoblant en Lluís i jo, ja que no havíem disputat encara cap ral·li de terra junts" . A partir de la segona volta, Orriols es disposava a prémer l'accelerador mantenint el liderat de Gr.N i pressionant al Mitsubishi de Sabán i al Subaru de Pons que lluitaven per la victòria, "tot aconseguint estabilitzar la diferència, amb ells guanyant-los en diverses ocasions respectivament en realitzar varis segons scratch, en la majoria de les especials. Al final del quart tram vàrem tocar una pedra però sense conseqüències. Apart degut a la forta calor, i en portar els pneumàtics molt tous ja que era l'únic compost del que disposàvem or, les gomes es degradaven rápidament i perdíem molta tracció" , afegia el pilot de SIMM.

En arribar a l'últim i definitiu tram, Orriols-Pujolar començaven els últims 2 0 quilometres cronometrats que resultarien decisius. Orriols es trobava a tan sols 4" de Pons i 20" de Saban i amb clares opcions a la millorar la seva tercera posició. "Vàrem atacar al tram i cap a la meitat del mateix portàvem el millor temps absolut, però cap al final, un estrany comportament del tren del darrera del nostre Subaru ens va fer afluixar després de parar-se el cotxe en una cruïlla molt tancada, pensant que havíem punxat. En acabar vàrem saber que l'Eduard Pons havia bolcat i que la segona posició absoluta era nostre", explicava Orriols. Ja en l'assistència, es comprovava que el problema provenia de la convergència de les rodes del tren posterior i no d'una punxada.

Amb el resultat obtingut a La Guàrdia d'Urgell, l'Albert Orriols es situa líder del grup N4 en el Campionat de Catalunya de Ral·lis de Terra. Com estava previst, la propera cursa de l'Equip SIMM serà el Ral·li del Berguedà que es disputa el proper dia 1 0 de Juny retornant al Campionat de Catalunya de Ral·lis d'Asfalt.


transp
Albert Orriols 2024 | info@albertorriols.com