Noticia

Brillant segona posició de l’Albert Orriols per acomiadar la temporada d’asfalt al Ral·li Viladrau
(15.11.2005)

L’osonenc es finalment Campió de Catalunya de Grup N i tercer del campionat absolut.

Vic, a 15 de novembre de 2005.- Després del bon rodatge aconseguit al Ral·li Catalunya Costa Daurada, l’Albert Orriols i en Carles Vico es presentaven a la sortida del Ral·li de Viladrau, el ral·li de casa, amb l’ànim de tancar una bona temporada en el Campionat de Catalunya de Ral·lis d’Asfalt, en el que les seves últimes actuacions es compten per podis. Aquest bon final de temporada, els permetia optar tant al títol català de Gr.N com al tercer lloc del podi en del campionat absolut.
D’entrada el pilot de l’equipo SIMM arribava a Viladrau “amb ganes d’assegurar uns punts per assolir els nostres objectius en el Campionat de Catalunya d’Asfalt, punts que assoliríem tant sols acabant la cursa, fins i tot algunes posicions per darrera dels nostres rivals”, comentava abans de prendre la sortida un relaxat Albert Orriols.
“El que no ens esperàvem era trobar-nos lluitant en la primera volta pels trams del matí amb en Jordi Zurita per la primera posició absoluta”, continuava Orriols. “Al primer tram ens quedàvem a tan sols un segon de l’scratch i a la primera passada a Espinelves, on el terreny era molt relliscós, vàrem fer dues virolles, una a la rotonda de la Cantina i l’altra a la cruïlla de sota el pont de l’eix. Això suposo que va agradar als afeccionats per l’espectacle però de cares al crono vàrem perdre 15 preciosos segons”, explicava el pilot del Mitsubishi.
Un scratch d’Orriols al següent tram, el de La Roca, servia per arribar a la primera assistència a Viladrau a tant sols 14” del pilot del Còrdoba WRC. “En arribar a l’assistència canviàvem una mica els nostres plantejaments”, comentava Orriols, que afegia “Suposo que amb el rodatge del Catalunya, ens trobàvem molt còmodes i veient que els temps ens sortien molt millor del que esperàvem, decidirem mantenir un bon ritme”. Amb un nou scratch, aquest cop empatat amb Zurita a Espinelves, Orriols i Vico seguien de prop el blanenc i en la mitja part la diferència era de tant sols 25” favorables al del Seat.
A la tarda, però, la climatología es va complicar “Durant el matí el terreny estava delicat, amb moltes humitats però a la tarda, a l’enllaç de l’últim bucle direcció a Alpens, va començar a ploure i La Trona en baixada estava especialment delicada. Llavors hauria estat necessari muntar rodes mixtes en lloc del joc de penumàtics de sec que vàrem dur durant tot el dia. Per tant pels dos darrers trams efectuàrem una mala elecció de pneumàtics ja que no ens esperàvem que caigués tanta pluja, al contrari dels nostres rivals que varen estar de sort en la seva elecció. Arribats a aquest punt vàrem preferir no arriscar i aguantar la segona posició que suposava un resultat plenament satisfactori”. D’aquesta manera, l’Albert Orriols i en Carles Vico arribaven al podi de Viladrau com a segons calssificats del ral·li amb un avantatge considerable sobre el Seat Ibiza Kit Car de Segú-Mora al que tenien controlat en tot moment.
Aquest nou podi, el quart consecutiu d’asfalt de la temporada, i la nova victòria de Gr.N eren més que suficients per posar fi al Campionat de Catalunya de Ral·lis d’Asfalt amb un excel·lent balanç. L’Albert Orriols i en Carles Vico es situaven en la tercera posició final del Campionat de Catalunya de Ral·lis absolut, en els apartats de pilots i copilots respectivament. A més a més, l’equip SIMM es proclamava Campió de Catalunya de Gr.N.

La propera cita de l’Albert Orriols i el seu Mitsubishi Lancer Evo VIII serà amb el Campionat de Catalunya de Ral·lis de Terra, el proper 10 de Desembre amb la disputa del Ral·li de Terra de la Marató que serà la prova que clourà la temporada. En aquesta prova, Orriols-Vico es disputaran el Campionat Absolut de Terra ja que en aquests moments es troben classificats en el segon lloc absolut del campionat i primers de Gr N

transp
Albert Orriols 2024 | info@albertorriols.com