Noticia

Cinquè lloc per Albert Orriols al Critèrium del Berguedà
(16.05.2011)

Foto: Agustí Domingo. Albert Orriols - Manel Muñoz - Mitsubishi Evo X - Critèrium del Berguedà

Foto: Agustí Domingo. Albert Orriols - Manel Muñoz - Mitsubishi Evo X - Critèrium del Berguedà

L'Equip SIMM ha sigut, un cop més, víctima de les averies mecàniques; aquesta vegada el diferencial del darrera del Mitsubishi ha sigut la causa quan els d’Osona ocupaven el segon lloc

La 40ena edició del Critèrium del Berguedà ha tingut lloc aquest cap de setmana amb el seu centre neuràlgic, com és habitual, a la població de Gironella; localitat que dóna nom a l’organitzador, l’Escuderia Gironella. Albert Orriols i Manel Muñoz han arribat a la cita després d’encadenar diversos resultats negatius i aquí, de nou, el seu Mitsubishi Evo X ha tornat a patir en trencar-se-li el diferencial posterior. Tot i així, els de Vic han pogut salvar la classificació amb un productiu cinquè lloc a la general i tercer de Grup N, sumant un bon grapat de punts. La climatologia també ha sigut protagonista d’aquesta edició en que la pluja ha estat present durant gran part de la prova.

El binomi Orriols-Muñoz ha començat el ral·li amb cura per tal d’adaptar-se a les noves suspensions del seu vehicle. L’Equip SIMM, després dels desencisos amb les noves suspensions adquirides per la temporada 2011, ha tornat a muntar les utilitzades al 2010. El primer tram, Graugès (10,81 Kms.), ha servit perquè Orriols i Muñoz tornessin a sentir les sensacions que tenien l’any passat amb el vehicle. A continuació, en la segona passada per Graugès, arribant al final de l’especial; el Mitsubishi ha semblat que es desencebés per uns instants i la por a que es reproduís el problema, de la bomba de benzina de l’últim ral·li, ha aparegut. Finalment, per sort, ha quedat en una anècdota i tot hi perdre alguns segons, han pogut marcar el tercer millor temps.

A partir de la primera passada per Alpens (9,97 Kms.), amb l’asfalt moll, l’equip osonenc ha començat a imposar un ritme alt. En aquest tram, Orriols-Muñoz han aconseguit un segon millor temps, a poc més de sis segons de l’scratx i han pujat, de la quarta, fins a la segona posició en la general. A continuació, a Olost-Prats (9,09 Kms.), han tornat a marcar el segon millor registre, conservant la segona plaça de la general. I a l’últim tram del bucle, La Guàrdia (10,37 Kms.), la situació s’ha complicat una mica. Orriols-Muñoz portaven rodes i reglatges per moll i s’han trobat amb un tram sec que ha dificultat l’obtenció d’una bona marca. Els osonencs han marcat un cinquè millor temps però molt a prop dels vehicles del davant i això ha fet que mantinguessin el segon lloc en la general.

A la segona passada per Alpens ha sigut on s’ha torçat la participació dels catalans. “Hem sentit una trencadissa que venia de la part del darrera i ràpidament hem vist que passava quelcom que afectava a la tracció del tren posterior. Hem hagut de parar, plovia moltíssim i finalment hem intentat fer un bloqueig total de diferencials i veure si podíem continuar. En arribar a la meta no sabíem si podríem acabar la prova però amb molta cura ho hem aconseguit” explicava l’Albert Orriols després de fer els tres últims trams perdent molt de temps i caient fins a la cinquena plaça de la general.

En arribar al parc tancat, el pilot de Vic comentava que “estic molt decebut ja que enguany no hem fet ni un ral·li sense problemes. Si no trobem fiabilitat en la nostra muntura és impossible poder lluitar per estar al davant. Ara tenim un mes fins al Ral·li Girona i haurem de prendre decisions importants per solucionar aquesta situació”.

Critèrium del Berguedà | 14 de maig de 2011
Classificació:
1. Membrado-Ribolleda (Mitsubishi Evo X) 53:53,8, 2. Llinas-Torra (Mitsubishi Evo IX) +1:18,0, 3. Gaig-Astudillo (Porsche 911 GT3) +1:21,4, 4. Domingo-Venceslao (Peugeot 206 S1600) +2:32,3, 5. Orriols-Muñoz (Mitsubishi Evo X) +3:38,9…
Més informació: www.escuderiagironella.com i www.fca.cat


transp
Albert Orriols 2024 | info@albertorriols.com