Noticia

Debut esperançador d'Albert Orriols amb el nou Subaru Impreza al Campionat d'Espanya de Ral·lis de Terra 2006
(04.03.2006)

Orriols-Riba superen tots els impediments i aconsegueixen un brillant tercer lloc a Alcanyís entre els participants de la Impreza Cup.

Vic, a 6 de Març de 2006.- Albert Orriols començava a la localitat aragonesa d’Alcanyís una nova temporada molt densa de curses. Per aquest 2006, el pilot osonenc ha estrenat un nou Subaru Impreza Spec-C que ha estat desenvolupat a Argentina per Fabian Barattero, un preparador consolidat a nivell mundial en mecàniques de Subaru. A més a més, Orriols també estrenava a Alcanyís un nou company a la dreta del seient del seu cotxe de curses, es tracta de Joan Riba, un copilot experimentat tant a nivell nacional com a nivell regional català, els dos fronts que l’equip SIMM atacarà aquesta temporada

La d’Alcanyís era la primera cita d’una temporada en que Orriols-Riba estaran novament en varis fronts “la nostra intenció es donar prioritat al Campionat d’Espanya de Terra, que seguirem en la seva totalitat. Enguany ens hem inscrit a la Impreza Cup, una copa que ha fet un gran salt qualitatiu, com l’ha fet el conjunt del nacional de terra, que a Alcanyís presentava una llista d’inscrits sense precedents”, apunta el pilot de Simm. Apart, Orriols també prendrà part al Campionat de Catalunya de Terra –del que n’és l’actual sots-campió absolut i campió de Gr.N–, també en el Ral·li Catalunya Costa Daurada i al Campionat de Catalunya de Ral·lis d’Asfalt –del que també n’és l’actual campió de Gr.N-.

La cursa d’Alcanyís va arribar després d’una situació un tant rocambolesca. “Ho teníem tot planificat per muntar el cotxe amb el temps suficient per realitzar uns test previs, tant sobre asfalt com sobre terra”, comenta l’Albert Orriols, però tot i que el contenidor provinent d’Argentina amb el cotxe va arribar a la data prevista, una inspecció rutinària de la policia el va retenir al Port de Barcelona durant varis dies. “Malauradament vàrem haver d’anul·lar totes les proves de test i entre el mecànics argentins de Barattero que s’havien desplaçat per acabar de muntar el cotxe, que no estava del tot acabat, i la gent del Taller Sabater, varen treballar en el cotxe en una jornada maratoniana, i vàrem poder sortir al ral·li pels pèls, sense haver pogut provar el cotxe”, afegeix el pilot de SIMM.

Aquí però, no van acabar els impediments. En començar la cursa, Orriols-Riba varen trobar-se amb nous inconvenients, d’entrada per el dorsal ajudicat, que els obligava a sortir per darrera de pilots més lents. El pilot de SIMM en fa un relat: “vàrem demanar a la organització que ens avancés la posició de sortida o ens donés dos minuts, però no ho varen considerar oportú. Només començar el primer tram, vàrem atrapar al pilot que ens precedia. En el segon ja vàrem arribar literalment enganxats a ell, amb el perill que això suposava degut a la pols. Va ser llavors quan ens varen concedir finalment sortir a dos minuts”.

En aquest moment l’Albert Orriols va començar a trobar-se més i més a gust amb el seu nou Subaru Impreza i atacava el segon lloc de la Impreza Cup, fet que li va permetre marcar un scratch absolut en la prova superespecial i un sisè absolut en un dels trams següents i repetir amb un segon scratch absolut al tram espectacle. Però tot i així, encara li quedava passar un ensurt “en l’enllaç que ens conduïa cap a l’assistència, després de la primera volta de la tarda, tot de cop vàrem sentir soroll al darrera del cotxe i tot seguit se’ns va sortir una roda. Els espàrrecs estaven tots segats menys un. Recollant l’únic que quedava i continuant molt a poc a poc vàrem arribar a l’assistència penalitzant 30 segons i una posició en la general”, explica el pilot osonenc. Després d’una reparació dels danys ben coordinada per Blancafort Motor i sense penalitzar més, Orriols-Riba varen poder continuar disputant l’últim bucle del ral·li, encara que “amb cert temor que no hagués quedat malmès algun element del cotxe, per la qual cosa vàrem anar més aviat a assegurar i acabar la cursa”. El resultat final, premi a la constància de l’equip SIMM és més que esperançador ja que Orriols-Riba assolien una excel·lent tercera posició dins una competidíssima Impreza Cup –el guanyador de la mateixa va ser el guanyador final del ral·li, Joan Vinyes–, just per darrera del també català Eduard Pons. Apart, Orriols era onzè a la general, en un ral·li en el que hi havia gairebé 40 participants amb vehicles de tracció integral punters.

Malgrat totes les vicissituds viscudes, l’Albert Orriols tornava plenament satisfet de la seva primera cursa del 2006. “Hem passat uns dies de molts nervis i la cursa tampoc va ser massa tranquil·la però tot i així estic molt content perquè hem pogut comprovar que tenim un cotxe molt competitiu. Això ens permet afrontar la temporada amb molt optimisme, i quan portem una mica més de rodatge, crec que podem donar molta guerra en tots els fronts que tenim oberts”, conclou Orriols.

Sense temps per perdre el ritme, l’Albert Orriols i en Joan Riba tindran una nova cita amb el seu Subaru Impreza Spec-C amb la Terra aquest proper cap de setmana a Rocafort de Vallbona, on els dies 11 i 12 de Març s’hi disputarà la primera cita puntuable pel Campionat de Catalunya de Ral·lis de Terra.

transp
Albert Orriols 2024 | info@albertorriols.com