Noticia

Doble victòria d’Albert Orriols en el Campionat d’Espanya de Grup N a la XII Pujada a La Trona
(26.06.2005)

L’osonenc s’imposava també en el Campionat de Catalunya de Muntanya.

Vic, a 26 de juliol de 2005.- L’Albert Orriols no podia esperar millor resultat en la XII Pujada a La Trona disputada aquest cap de setmana al imposar-se entre els aspirants al Grup N en el Campionat d’Espanya de Muntanya per dues vegades, fent el mateix entre els participants al Campionat de Catalunya de Muntanya.
El pilot de Simm sortia a la prova de casa amb el primer objectiu de provar tota mena de reglatges en el seu Mitsubishi Lancer Evo VIII de cara a afrontar la segona part de la temporada dels Campionats de Catalunya d’Asfalt i Terra. “Tot provant nous reglatges de suspensions, altures i convergències i divergències, ens hem trobat disputant-nos la primera plaça del Grup N amb l’actual líder de la especialitat, l’andalús Fco. Javier Agüí” comentava un sorprès Albert Orriols. “A partir d’aquí hem començat a lluitar per la victòria i passada rera passada hem anat baixant els nostres cronos fins a fer-nos amb la victòria entre els Grup N a la cursa del dissabte, la de la Fase A. El bon crono aconseguit de 4’32”1 ens ha servit també per guanyar a cotxes molt més potents que el nostre ,i que munten rodes molt més bones que les nostres com son els slicks, com el Mitsubishi Lancer de Grup A de Jesús García, el BMW M3 de Lirola, i quedar a només un segon del BMW 320 de Superturismes de Borreguero ”.
El diumenge la tònica era la mateixa i la lluita per vèncer en el Grup N entre els participants del Campionat d’Espanya era novament cosa de dos pilots. “Nosaltres hem sortit amb la mateixa mentalitat de fer proves, i bona mostra d’això és el fet que ni tan sols hem muntat rodes noves. Hem corregut tot el cap de setmana amb un únic joc de rodes usades, al revés del nostre rival que les estrenava, i finalment li hem pogut treure dos segons i mig a l’actual líder del certamen. De ben segur que amb rodes noves haguéssim baixat clarament el nostre registre”, declarava un satisfet Albert Orriols. “Bona mostra de que hem fet la feina ben feta ha estat el fet que des de la primera passada del dissabte a la última del diumenge hem baixat constantment els nostres cronos. Vàrem començar amb un temps de 4’42” i hem acabat amb un significatiu 4’31”, tenint en compte que el tram cronometrat era de tan sols de 6 quilòmetres, i que de ben segur haguéssim millorat, ja que hem disputat l’últim quilòmetre i mig de la última cursa sense direcció assistida al rebentar-se un tub de la mateixa”. Fins i tot el bon crono del pilot de Simm ha servit per imposar-se al Mitsubishi Lancer de Grup A del madrileny Jesús García, actualment quart classificat del campionat.
La victòria de l’Albert Orriols en el Grup N entre els participants del Campionat d’Espanya de Muntanya li ha reportat de pas la victòria entre els participants al Campionat de Catalunya de Muntanya per davant dels Renault Clio RS de Ricard Santamaría i Antoni Gibert. “La veritat és que el cap de setmana no ens podia sortir més rodó. Guanyar en el Campionat d’Espanya i Catalunya era el màxim al que aspirava i ho he fet” declarava l’osonenc al sortir de les verificacions finals de la prova on es declarava conforme al reglament el seu Mitsubishi Lancer Evo VIII.

La propera cita de l’Albert Orriols amb la competició tindrà lloc el primer cap de setmana de setembre amb motiu del Critèrium del Berguedà. La cita berguedana serà la cinquena prova del Campionat de Catalunya de Ral·lis d’Asfalt i tindrà lloc els dies 3 i 4 de setembre a la vila de Gironella.

transp
Albert Orriols 2024 | info@albertorriols.com