Noticia

Estrena amb èxit de l’Skoda Fabia R5 de la mà d’Albert Orriols al CERT
(03.09.2018)

El pilot de Vic Albert Orriols acompanyat per Lluís Pujolar arribava al Ral.li Ciutat de Cervera -cinquena cita del campionat- amb moltes incògnites. D’una banda, l’adquisició de l’Skoda Fabia R5 només fa uns dies, de l’altra la poca preparació abans d’aquesta important prova ja que va poder rodar molt poc per culpa de les tempestes caigudes a Catalunya la setmana del ral•li. I finalment, aquesta era la primera vegada que disputaven una prova de terra amb un R5.

Amb tot això estava clar que calia començar el ral.li de menys a més i anar provant el cotxe. En els primers compassos de la prova, en el primer tram es trobaven l’estela del vehicle que els precedia, impedint-los agafar el ritme. Ja en el segon tram va ser millor, però en una cruïlla se’n van anar de llarg calant el cotxe i perdent una mica de temps. A la segona secció -amb la repetició dels trams- la idea era sortir a millorar posicions pilotant amb molta cura de no punxar, aconseguir a més portar al service el cotxe intacte, pujar posicions en entre els pilots del català, i fins i tot intentar superar a pilots habituats del CERT. Al final del matí, varen anar escalant posicions fins a situar-se en la novena posició de la general i tercers entre els catalans.

Ja a la tarda al tram D1, en intentar corregir unes notes es van passar una cruïlla de llarg i es tornava a calar el Fabia. Intentant recuperar el temps perdut, la cosa va anar pitjor. La posterior falta de concentració faria que no sortissin tant be les coses com desitjava l’Albert.

En l’últim bucle la idea era conservar la posició, vuitena de la general i tercera entre el campionat català, però van perdre 13 segons i els superava el seu rival directe Xavi Domènech, estant per sota d’ell per 9,5 segons a falta d’un tram. En arribar a aquest últim tram del ral.li, l’Albert i en Lluís eren conscients que havien de fer un tram perfecte amb la intenció de recuperar aquest temps perdut, i així va ser però no només els 9.5 segons sinó 17.1, tenint un final disputat però feliç per la victòria als seus rivals directes, tercer del regional i una vuitena posició de la general que tal com arribaven a aquesta prova va ser glòria.

Albert Orriols al finalitza la prova: “varem prendre la sortida al ral.li per fer un bon rodatge de cara a preparar la nostra participació en el R. Racc del proper mes d’octubre. El coche i tot equip ha funcionat perfecte, estem molt contents de la bona feina feta i per el resultat aconseguit, hem tingut un bon ritme de carrera anant de menys a més tenint marge de millora per seguir progressant”.

Molt motivat, l’equip tornarà a la feina per posar l’Skoda en versió asfalt i poder realitzar els tests necessaris per arribar al Ral.li de la Llana, que serà la propera cita el 15 de setembre.

Classificació FINAL

1º M. Bulacia – F. Cretu (Skoda Fabia R5)
2º X. Pons – R. Sanjuán (Peugeot 208 R5) 1:13.1
3º J. Basols – X. Amigo (Skoda Fabia R5) 2:00.1
4º D. Alonso – C. Carrera (Ford Fiesta WRC) 2:25.0
5º J. Pardo – A. Pérez (Suzuki Swift R+) 3:15.9
6º E. Llarena – S. Fernández (Peugeot 308 N5) 4:08.6
7º J.C. Quintana – R. Peñate (Mitsubishi Evo X) 5:54.3
8º A. Orriols – Ll. Pujolar (Skoda Fabia R5) 6:19.0
9º X. Domènech – A. Coronado (Citroën DS3 R5) 6:26.6
10º E. Pons – J. Muntadas (Skoda Fabia R5) 7:50.1

transp
Albert Orriols 2021 | info@albertorriols.com