Noticia

"Hole in One" per l'Equip SIMM al 37è Critèrium del Berguedà, guanyant en l'últim moment.
(10.05.2008)

Vic, a 11 de Maig de 2008.- El passat dissabte, dia 10 de Maig, es disputà la tercera cita puntuable de la temporada del català d'asfalt a la població berguedana de Gironella, on l'Albert Orriols i en Lluís Pujolar, de l'Equip SIMM, han aconseguit la segona victòria de la temporada, la primera en una prova puntuable dins el Campionat de Catalunya de Ral·lis d'Asfalt 2008.

En un ral·li on semblava tot dit per l'equip local, aquest abandonava pels mateixos problemes que van deixar a l'Albert i el Lluís fora de joc al Ral.li Open d'Avià, amb una avaria al sistema d'embragatge, on fins aquell instant l'Equip SIMM era possessor de la segona posició de la general des del primer tram de la prova. El màxim rival, i líder de la mateixa fins a l'últim tram, Membrado-Vilamala, l'encerta a cada bucle amb la monta de pneumàtics, al contrari de l'equip Simm, no els havia donat cap possibilitat fins a l'instant del seu abandonament.

L'Albert i el Lluís, tot i els diferents problemes, van mantenir un marge ampli amb els seus predecessors durant tota la prova, aconseguint la victòria final després del desafortunat abandonament del seu principal rival a batre aquesta temporada.

Des del parc tancat de Gironella, l'Albert ens comentà: "Ha estat una jornada molt complicada, tot i l'excel·lent resultat final, que ens situa primers del Campionat Absolut amb punts nets, i segons comptant els punts bruts. Durant la primera secció del matí ha plogut de manera intermitent, amb la difícil elecció de pneumàtics on només podíem escollir 'sec' o 'moll' per no disposar de mixtes que era el més adequat en aquestes situacions. Vam errar al muntar pneumàtics de 'sec', sumat a de no connectar l'electrònica del diferencial abans del primer tram. A més a més, a la penúltima corba de Prats-Olost, degut a un problema al bloqueig de diferencials, patíem una petita sortida sense conseqüències pel cotxe, però si en quant a la pèrdua de temps, mentre que a la segona passada del tram Prats-Olost s'aturava el cotxe a la sortida. Tots aquests fets han anat sumant els segons que perdíem respecte Membrado. A la segona secció intentàvem recuperar el temps perdut decidint arriscadament muntar 'slicks', quan els rivals directes muntaven moll o mixtes, errant de nou en l'elecció de muntar pneumàtics de sec, patint molts problemes d'aquaplaning i de poca tracció, tenint que realitzar els trams d'Alpens i Olost-Prats sota una intensa pluja".

En el podi final, acompanyà a l'equip SIMM el binomi Zurita-Amigo i Forés-Aluju, els quals deixaven fora del podi a dos trams de finalitzar el ral·li a Segú-Uson, que marxaven durant tota la prova darrera de l'Equip SIMM. Els últims kilòmetres cronometrats, no tan sols van ser decisius per l'Albert i el Lluís, sinó que foren els causants d'una davallada a la classificació final.

La propera cita per l'Equip SIMM serà el dia 24 de maig amb la disputa del 21è Ral·li Girona, organitzat per la Escuderia Baix Empordà, essent puntuable pel Campionat de Catalunya de Ral·lis d'Asfalt, amb coeficient 8.

transp
Albert Orriols 2024 | info@albertorriols.com