Noticia

La falta de potència al cotxe d’Orriols l’impedeix lluitar per la victòria.
(26.10.2008)

Vic, a 26 d'octubre de 2008.- El passat dissabte, l’Equip SIMM va disputar el 48è Ral—li 2000 Viratges, prova puntuable pel català de ral—lis d’asfalt, amb coeficient 5. L’Albert i el Lluís, després de lluitar durant tot el dia amb el seu rival directe, i amb dos Mitsubishi de Grup N, han finalitzat a la segona posició de la general.

Havent assolit a l’anterior prova la tercera victòria de la temporada, al ‘VII Ral—li de Cassà’, l’equip de Vic arribava a la cita manresana amb bones expectatives de cara al tram final de la temporada. L’Albert i el Lluís sortien a la prova del Bages amb la intenció de revalidar l’últim resultat, és a dir, assolir la quarta victòria absoluta al seu palmarès a la present temporada, per així retallar més la distància que els separa amb el seu rival i líder provisional del campionat. No obstant, amb aquesta segona posició, l’equip viguetà ha retallat diferències amb el segon classificat, Eduard Forés.

Des del primer tram cronometrat de la jornada l’Albert i el Lluís varen tenir un problema amb el 206 WRC per falta de potència, degut a la manca de pressió que arribava al turbo del Peugeot, que feia que aquest no corregués. Aquest problema mecànic va ser l’únic de la jornada però que no va ser solucionat fins a la segona secció, fet que va deixar despenjat del cap de la cursa a l’Equip SIMM. Tot i així, l’equip va aguantar, com va poder, a la segona posició de la general, exceptuant un tram on, momentàniament, es veien a la tercera plaça superats per ambdós Mitsubishi Evo IX. Ja cap a la part final de la prova, on prèviament a l’assistència van poder substituir la vàlvula ‘wastegate’ i el problema patit durant la primera secció, quedava en una anècdota que deixava a l’Equip SIMM sense poder lluitar per la victòria.

Avui diumenge, desprès d’una decebedora segona posició, l’Albert ens comentava: “Ha estat una llàstima no poder lluitar per la victòria degut al problema de falta de pressió del turbo, que feia que el cotxe no corregués. Des del principi ens va quedar una sensació total d'impotència ja que no podíem fer res per poder rodar més ràpid, cosa que ens va deixar sense cap tipus d’opció a sumar una altre victòria. L’avaria ens va obligar a córrer algun que altre risc per tal de no perdre la segona posició final ja que, conscients de la situació, passava a ser el nostre objectiu, tenint al darrera als dos Mitsubishi Evo IX rodant molt fort. En tot moment havíem d’intentar no deixar baixar el règim del motor, amb la dificultat que això suposa. Desprès de veure com queda la classificació del campionat queda jugar-nos-ho tot a una sola carta al 56è Ral—li Costa Brava, ja que el títol 2008, en principi, estarà en joc entre Membrado i jo, degut a que només ens separen quatre punts nets de diferència, per tant, qui acabi una posició davant del altre, es podrà endur el campionat, sense descartar que un hipotètic mal resultat d’ambdós, donaria opcions al títol absolut a Eduard Forés”.

Tal i com queda la classificació del campionat aquest cap de setmana, l’Equip SIMM no es dona per vençut i ara toca pensar en la prova que els pot donar esperances a assolir la que serà, d’aconseguir-ho, la primera victòria absoluta al Campionat de Catalunya de Ral—lis d’Asfalt. L’equip es centrarà per tenir el cotxe al 100 % pel proper ral—li, i d’aquesta manera poder lluitar de tu a tu per la victòria i pel campionat.

L’Equip SIMM, després de passar pàgina, té al punt de mira el 56è Ral·li Costa Brava que enguany serà la prova de més coeficient de l’any al regional català (9), on, quedant per davant de Membrado, sumaria el primer títol absolut del seu palmarès. El 56è Costa Brava, que serà puntuable a més del regional català, pel Campionat d’Espanya i el Campionat d’Europa de Clàssics, es disputarà els dies 7 i 8 de novembre, amb Lloret de Mar com a base del ral·li.