Noticia

La mala sort novament s'acarnissa amb Albert Orriols
(13.10.2015)

Per segona prova consecutiva la mala sort deixa fora de carrera a Albert Orriols i Manel Muñoz que en aquesta ocasió es veien obligats a abandonar després de trencar-se el motor del seu Porsche 911 GT3 a l’arribada de l’últim reagrupament. En el moment de la retirada, Orriols era segon i es trobava retallant temps al líder a falta de dos trams per finalitzar la prova.

Nova prova del Campionat Català d’Asfalt per a Albert Orriols que es desplaçava en aquesta ocasió fins a la sisena edició del Ral•li Ciutat de Valls amb la intenció de sentenciar el títol que no va poder deixar resolt en l’anterior cita després d’una trencada.

Després de començar la prova rebaixant els seus temps de temporades passades en aquesta mateixa prova, Orriols marxava en segona posició a només vint segons del liderat després de la disputa de les quatre primeres especials, ja amb problemes presents des de l’inici. Però després de l’assistència llarga de la prova, el pilot d’Osona sortia a per totes i marcava els dos següents scratch reduint l’avantatge a només tretze segons, quan només quedaven per disputar-se de nou els dos trams anteriors, en els que a més havia rebaixat els seus temps de l’any passat en deu segons.

Però després d’un gran ensurt a la part final del tram 6, a causa d’una fuita d’oli que va amarar a una de les rodes del darrere, Orriols intentava arribar al reagrupament amb la intenció de poder solucionar aquest problema, però un cop allà un conat d’incendi el deixava sense opcions de continuar i l’obligava a abandonar.

L’Albert ens resumia la prova després d’aquest dur cop: “Des del primer tram varem tenir perdudes d’oli del motor, i ja ens varem adonar perquè sortia fum, que era oli cremat. Anàvem amb precaució en aquestes dues primeres especials, per veure en l’assistència on era el problema. Malgrat tot, en els dos trams rebaixàrem els nostres temps de l’any passat. Ja a l’assistència, varem veure que era una petita fuita, i esperàrem a l’assistència llarga de meitat de la prova per veure d’on provenia exactament. Així que diguérem de sortir de nou amb certa precaució però varem tornar a rebaixar nostres temps. En l’assistència es va comprovar que hi havia una espècie de tapa al càrter que estava solta i per aquí es produïa la fuita d’oli. No va donar temps a aquesta assistència a solucionar-ho com hauríem volgut i intentàrem que la fuita no anés a més. La nostra intenció era finalitzar la prova ja que malgrat ser segons en la general, érem primers del certamen, ja que el líder de la prova no bloquejava punts, i finalitzant ens proclamàvem campions del certamen. En el bucle de la tarda varem sortir amb ganes i varem decidir apretar una mica més, ja que l’ànima de pilot hi és, i quan un surt a un tram surt a donar-ho tot. En el primer de la tarda varem fer l’scratch i rebaixàrem el nostre temps de l’any passat en deu segons. La fuita seguia sent-hi, i havíem d’anar reomplint oli a cada enllaç. En el tram llarg marcàrem de nou l’scratx retallant diferències. Però a tres revolts del final varem tenir un gran ensurt, que no sabíem perquè havia estat provocat, fins que en arribar al control stop varem veure que hi havia molt fum i que el cotxe anava cada vegada a pitjor, i varem descobrir que havia estat perquè l’oli havia arribat fins a una de les rodes del darrere. Varem decidir arribar fins al reagrupament i just abans d’arribar-hi hi va haver una explosió en el motor i va començar a sortir foc. Varem tenir sort que en el control hi havia un extintor i el varem poder apagar. Va ser una pena perquè ens trobàvem retallant distàncies i podríem haver aconseguit la victòria, i de no fer-ho hauria estat un segon lloc a la general i primers del certamen. La part bona és que no varem perdre el cotxe."

Malgrat aquest abandonament, les opcions de fer-se amb el Campionat de Catalunya de Ral·lis d’Asfalt segueixen intactes i tot es decidirà en l’ultima cita, el Ral·li 2000 Viratges els dies 21 i 22 de novembre.

transp
Albert Orriols 2024 | info@albertorriols.com