Noticia

L'Albert Orriols guanya en l'últim tram la 12ª edició del Ral.li Sprint de Sant Julià.
(23.02.2009)

Vic, a 23 de febrer de 2009.- Ahir, l’equip viguetà va inaugurar la temporada 2009 del català de ral.lis amb una nova victòria, al igual que ho va fer en l’anterior temporada. La prova va estar marcada per les humitats en tot el traçat, característiques habituals en aquesta prova inaugural.

Enguany, com no podia ser de cap altre forma, l’Equip SIMM es presentava a la mítica prova encarregada d’encetar cada temporada del català de ral.lis, tot i que no és puntuable pel campionat al tractar-se d’un ral.li sprint.

Dos han estat els handicaps per batre durant el ral.li: en primer lloc el canvi de muntura, ja que tot just fa 3 dies el pilot de Vic venia el Peugeot 206 WRC a un pilot italià, tenint que buscar una altre cotxe amb caràcter urgent per no perdre’s l’oportunitat de disputar aquest ral.li. Per un altre banda, el també important canvi de copilot, seient que a partir d’ara ocuparà el experimentat Albert Sanchís, el qual compte amb una llarga trajectòria automobilística prenent el relleu de Lluís Pujolar.

El vehicle escollit per sortir al Sant Julià ha estat un Mitsubishi Evo IX de Grup N, assistit en aquesta ocasió per l’Equip tècnic de MC Racing, compartint assistència amb Jordi Zurita, també amb Mitsubishi Evo IX del mateix equip.

La primera passada pel tram St.Julià-Espinelves, l’Albert va intentar adaptar-se ràpidament amb aquest Evo IX, però sense prendre excessius riscos, en aquest tram es veia superat en 4 segons per Jordi Zurita. En el segon intent, tornava a ser segon scratch però aquest cop a nomes 2 segons de diferència, veient-se una progressió i adaptabilitat al cotxe i al copilot. Va estar en l’últim intent on el pilot de Vic imposant un fort ritme, va poder aconseguir l’scratch per 8 segons de diferència, que li ha permès adjudicar-se la victòria del Ral.li Sant Julià per tan sols 2 segons. Sens dubte ha estat una molt bona forma de començar l’any pel binomi Orriols-Sanchís, adjudicant-se la primera victòria en la seva primera participació conjunta.

Aquesta 12ª edició del Ral.li Sprint, l’Escuderia Osona organitzadora de la prova, va tenir la bona iniciativa de fer un shakedown el dia previ al ral.li, on l’Albert va aprofitar al màxim aquesta oportunitat que oferien a tots els pilots interessats, adaptant-se ràpidament al cotxe i al seu nou copilot.

Per últim, l’Albert, va destacar que “Ha estat un cap de setmana molt intens, ja que tot era molt nou per a nosaltres, però al final ho hem pogut defensar bé, esperem que el pròxim ral.li el puguem preparar amb més antelació, fet que ens podrà donar més comoditat en l’adaptació, ja que aquest cop ha estat a l’esprint. Poder començar la temporada guanyant un ral.li al igual que l’any passat, ens dona una motivació excel lent de cara afrontar aquest nou Campionat de Catalunya mixt. Ha estat un ral.li molt complicat per tenir rodar tant ràpid en una superfície molt delicada amb el desconeixement de les reaccions del cotxe, però al final un cop ens hem trobat més còmodes amb el mitsubishi Evo IX, hem pogut prémer en l’últim tram no donant res per perdut fins l’últim moment, fet que ens ha permès aquesta victòria. Vull felicitar l’esforç de tota la gent de MC Racing que ha fet possible aquest resultat ”, comentava un satisfet Orriols a la sortida de l’entrega de premis.

El proper dia 7 de Març comença el Campionat de Catalunya de Ral lis d’Asfalt amb la disputa del 1er Ral li Pacha - La Pineda, puntuable amb coeficient 6. Aquesta cursa serà la primera cita puntuable pel Campionat de Catalunya absolut i de la Copa Catalana d’Asfalt, on l’Equip SIMM te previst assistir-hi per seguir rodant amb un grup N de nova reglamentació.

Classificació Final 12è Ral.li sprint de Sant Julià
1.ORRIOLS-SANCHISMitsubishi Evo IXN21'07
2.ZURITA-AMIGO Mitsubishi Evo IXN+2
3.SOLER-NOGUERASeat Ibiza Kit Car A+24


 

transp
Albert Orriols 2024 | info@albertorriols.com