Noticia

L'Albert Orriols, segon al 1er Ral.li Pacha La Pineda amb un Mitsubishi Evo X.
(08.03.2009)

Vic, a 8 de març de 2008.- Ahir, l’equip de Vic, format pel binomi Orriols-Sanchís va encetar la temporada 2009 del català de ral.lis finalitzant en segona posició de la general, per darrera de Garcia-Pujol, també amb un Mitsubishi Evo de Grup N.

En aquesta ocasió, el pilot viguetà, ha tingut la oportunitat de provar un Mitsubishi Evo X de grup N amb nova reglamentació, preparat per Calm Competició. Aquest novedós cotxe, que està per evolucionar i no està encara a l’alçada del seu predecessor, l’Evo IX, potser per aquest motiu, a més de la desconeixença del seu bon funcionament, han perjudicat parcialment a l’Equip SIMM a aconseguir la primera victòria absoluta del campionat, nobstant això, l’Albert ha tingut la victòria molt a prop, aconseguint dos scratch durant la prova als trams de Porrera al matí i al de Santa Marina disputat totalment de nit. Tota la jornada ha estat una aferrissada lluita amb Eduard García (Mitsubishi Evo IX) i amb Jordi Martí (Renault Clio R3), amb els que s’han repartit els scratchs al llarg de la prova disputada ahir a terres tarragonines.

A partir de la segona passada pel tram de “Porrera”, la lluita per la victòria ha passat a ser cosa de dos, degut a que una topada del vehicle de Jordi Martí, l’ha deixat sense opcions al perdre poc més d’un minut respecte al millor temps. El pilot viguetà, ha tingut problemes d’acoplament al nou vehicle des de el primer tram de la jornada, “la Teixeta”, on es trobava amb series dificultats alhora de fer entrar bé el cotxe a les corbes, arribant a patir una petita col.lisió amb una valla, però sense greus conseqüències. Més tard a l’assistència, l’Equip SIMM modificava el setup de suspensions i convergències, fet que aconseguien un millor comportament del vehicle, per un altre banda, el binomi Orriols-Sanchís en període d’adaptació, han continuat progressant amb el ritme de les notes, aspecte que també s’ha de millorar.

Des de el podi situat a La Pineda, l’Albert, comentà que “Ha estat un ral.li difícil per nosaltres, als inicis del primer tram m’ha costat molt de fer entrar el frontal del cotxe a les corbes tancades en un tram molt estret com és la Teixeta, fins que hem tingut un petit ensurt fregant una balla, a partir d’aquí hem afluixat el ritme, fins arribar a l’assistència i provar un setup diferent per poder anar més bé. Hem intentat augmentar el ritme però ens ha faltat més rodatge amb el cotxe ja que no ens em sentit molt còmodes en cap moment durant tot el ral.li, de totes maneres hem pogut fer 2 scrach, i se’ns ha escapat el ral.li per nomes 18,5 segons amb lo que estem segurs que amb una mica més de posta apunt, es pot ser molt més competitiu amb aquesta nova muntura. Destacar que fins i tot en el tram de Santa Marina, ens hem vist perjudicats en trobant-se en mitg del tram un cotxe que circulava en sentit contrari. A partir d’aquí toca treure’n les conclusions de cara el pròxim Ral.li Cervera, que serà el primer de coeficient alt”, comentava un satisfet Orriols encara a terres tarragonines.

En aquests moments, l’Albert es troba indecís alhora de escollir el vehicle que l’acompanyarà durant la resta del campionat, ja que disposa de diferents opcions, i és moment de valorar la millor opció. El proper dia 4 d’Abril l’Equip SIMM es desplaçarà a Cervera per disputar la següent prova de la Copa Catalana d’Asfalt i del Campionat de Catalunya de Ral.lis absolut, es tracta del 1er Ral.li Cervera, amb coeficient 8.

Classificació Final 1er Ral.li Pacha La Pineda
1. GARCIA-PUJOLMitsubishi EVO IXN50'45.6
2.ORRIOLS-SANCHISMitsubishi EVO XN+18,5

3.

HERRERO-HERRERO

Volkswagen Golf IV Kit Car

A

+1,17.0

Classificació Final Campionat de Catalunya
1.Eduard Garcia240 Punts
2.Albert Orriols216 Punts
3. Josep Lluis Herrero198 Punts


 

transp
Albert Orriols 2024 | info@albertorriols.com