Noticia

L'Equip Simm aconsegueix una meritòria 2º posició al 40º Ral·li Osona.
(01.07.2008)

Vic, a 29 de Juny de 2008.- Ahir dissabte, dia 28 de Juny, es va disputar al cinquè ral·li de la temporada, on l’Albert Orriols i en Lluís Pujolar, de l’Equip SIMM, varen tenir la victòria a prop, aquesta vegada jugant com equip local, no van poder guanyar la partida a Membrado, finalitzant la prova a 20,2 segons del pilot d’Olost.

La 40ª edició del Ral·li Osona, serà tristament recordada durant anys, per coincidir amb la notícia de la mort del pilot osonenc, Pep Bassas, extraordinari pilot que ens va fer disfrutar als anys 90 amb el Bmw M3. Campió de Catalunya absolut en l’any 1984 i d’Espanya el 1989, a mes de, el títol de Campió d’Espanya de Turismes el 1997. Per un altre banda, es va celebrar el ‘I Concurs de fotografia de l’Equip SIMM 206 WRC’, el qual, a falta de rebre les imatges dels participants, va tenir un bon nivell de participació. Al podi final del ral·li, un cop varen arribar bona part dels equips participants, es va procedir a la entrega de premis als tres primers classificats, sense la celebració del cava, desplegant un pòster amb la foto d’en Pep Bassas i, després d’unes emotives paraules es va guardar un minut de silenci.

L’Albert i el Lluís, varen sortir des de el primer tram a l’atac, fent anar el seu 206 WRC de forma molt agressiva i donant al públic, una mica d’espectacle amb la seva conducció espectacular. Des de la primera especial (La Trona), l’Equip SIMM finalitzava segon, a tant sols 2,4 segons de Membrado, posició que els portaria fins al final del ral·li. Els problemes mecànics també varen estar presents a la prova de ‘casa’, en aquesta ocasió, tornava a donar protagonisme el sistema d’embragatge que tants problemes està donant a l’Equip SIMM aquesta temporada. En els últims trams de la jornada, l’Albert aconseguia guanyar les dues últimes especials ‘nocturnes’, (Sant Julià-Espinelves i Coll de Gomara), retallant un total de 2,3 segons, els quals no eren suficient per arrabassar la victòria a l’Equip d’Olost. Durant els trams de la tarda, les diferències entre els dos es comptaven per dècimes, fet que denotava que estaven imposant un ritme molt alt amb una lluita aferrissada, que cap dels dos afluixava en cap moment. Els dos equips osonencs van estar un esglaó per sobre dels seus rivals, finalitzant amb una diferència de mes de dos minuts.

Des de l’arribada al Podi situat al Passeig de la Generalitat, l’Albert ens comentà: Ha estat el meu millor Ral·li Osona que he disputat, tot i tenir alguns petits problemes en les sortides dels trams, fet que ens ha fet perdre uns segons importants, per la resta ha estat un ral·li que hem apretat de valent per lluitar per la victòria que se’ns ha escapat per poc, ja que Membrado-Vilamala ens ho han posat molt i molt difícil, de totes maneres, aquest bon resultat ens fa escalar fins a la tercera posició provisional del campionat, i a la vegada ens ha permès aconseguir rodar uns kilòmetres més amb el 206 WRC, fet que ens fa ser cada cop més competitius”.

El proper objectiu per l’Equip Simm serà el Ral·li VII QR-Cassà puntuable amb coeficient 5, previst pel dia 27 de setembre, on intentarà continuar retallant diferencies respecte els seus rivals i millorar la classificació al campionat, no obstant això, l’Equip no descarta abans d’aquesta data prendre part en algun ral·li fora de Catalunya per seguir progressant amb l’adaptació del seu WRC.