Noticia

L'Equip SIMM no surt al Ral·li de Vidreres i potser tanca l'any
(19.09.2011)

Albert Orriols. Pilot de ral.lis

La formació vigatana ha decidit no sortir a la prova gironina, després d’un canvi d’horari al reglament inicialment publicat i ara valora la seva continuïtat dins del certamen català

Albert Orriols i Manel Muñoz, equip habitual del Campionat de Catalunya de Ral·lis i un dels grans animadors amb el seu Mitsubishi Evo X, no prendrà part al Ral·li de Vidreres d’aquest cap de setmana. El motiu és el canvi d’horari realitzat al programa oficial de la prova que obliga als participants a realitzar els reconeixements oficials el diumenge a les 6:40am, per tant de nit. La dificultat de fer-ho a aquesta hora per la poca visibilitat de la nit, sumada a la pols que aixequen els vehicles i la negativa de l’organitzador i la pròpia federació als reclams d’alguns participants, han derivat a la retirada de l’equip català que s’ha vist ignorat per les entitats esmentades.

I no només això sinó que algun altre equip capdavanter també ha optat per la mateixa solució de no presentar-se a la prova gironina; quedant-se, a l’igual que Orriols-Muñoz, sense opcions de cara al campionat.

“El dissabte hem d’estar des de les 9 del matí fins a la nit a la base del ral·li per verificar, reconèixer el tram espectacle i fer tres passades de competició a aquest tram espectacle després de que hagin passat un centenar de vehicles del certamen francès; quedant òbviament l’especial en un mal estat important. Tot un dia per fer només això i llavors el diumenge haver de reconèixer de nit; pràctica que no s’aplica mai i encara menys en un ral·li de terra” ha explicat Albert Orriols.

I el pilot de Vic ha afegit que “en els últims 10 anys he participat cada any en proves del Campionat de Catalunya de Ral·lis però darrerament he pogut comprovar la mala gestió i els favoritismes que hi ha dins de la nostra estimada federació. Hi ha hagut moltes irregularitats per part d’escuderies i pilots, denunciades per part d’alguns participants però la federació mai ha actuat d’ofici i sempre ha pretès que els competidors ens rasquéssim la butxaca per fer les reclamacions pertinents; buscant enfrontaments personals entre els pilots i fomentant el malestar entre nosaltres. Aquest cop, un canvi d’última hora poc encertat, posant els interessos del país veí per davant del nostre campionat, i que posa en perill la nostra seguretat ha condicionat la nostra participació i ara ens plantegem si hem de continuar en aquestes condicions.”

Alts pressupostos en temps de crisis

Un altre de les raons que motiva a l’equip osonenc a no seguir participant en els campionats catalans és la falta de sostenibilitat de les proves. A dia d’avui, només pot guanyar el que més inverteix i les conegudes polítiques aplicades en altres campionats per reduir l’impacte econòmic –com limitar el número de neumàtics a utilitzar o fer campionats d’asfalt i terra per separat- no s’apliquen a Catalunya; ni tan sols després del suggeriment per part de molts federats de fer-ho.

“En els temps que corren, la federació hauria de vetllar pels interessos de tots els participants que, al cap i a la fi, són els que suporten la càrrega econòmica de la pràctica d’aquest esport. Es poden aplicar moltes polítiques per reduir despeses però aquí no s’apliquen ni les més comunes” ha puntualitzat Albert Orriols.

L’Equip SIMM, per tant, entra en un període de reflexió sobre la seva continuïtat en certàmens d’àmbit català i a l’espera de canvis importants per poder reprendre la seva activitat esportiva a Catalunya.

transp
Albert Orriols 2024 | info@albertorriols.com