Noticia

L’Equip SIMM obligat a abandonar al final de la segona etapa del 44è RALLY-RACC.
(07.10.2008)

Salou, a 5 de octubre de 2008.- Ahir dissabte va finalitzar la 44a edició del Rally Catalunya Costa Daurada per l’Equip Simm, format per l’Albert Orriols i Lluís Pujolar.

L’equip osonenc va tancar la primera jornada del ral·li amb bones sensacions ja que, tot i patir problemes amb el sistema de frens, apareguts al tram de ‘La Mussara’, primer tram del ral—li, i problemes amb els intercomunicadors, l’equip tancava la primera etapa classificant-se a la 25a posició de la general. Durant la primera etapa van anar progressant tram a tram, fins guanyar quatre posicions a la classificació provisional.

Ja a la segona etapa l’Albert tenia al punt de mira al pilot finlandès Juho Hanninen amb un Mitsubishi Evo 9, amb el que només hi havien 4.8 segons de diferència. A l’últim tram disputat al complet per l’Equip SIMM, és a dir, durant la disputa del tram (SS10-El Priorat - La Ribera d’Ebre) de 38km., havien aconseguit col·locar el Peugeot 206 WRC a la 23a posició de la general.

El motiu de l’abandonament de l’Equip SIMM al tram (SS11-Les Garrigues) va estar un toc contra una tanca a una corba que es trobava extremadament bruta. L’impacte va afectar al braç de suspensió de la part davantera dreta, desplaçant la roda cap enrere, impedint continuar la gran progressió i bona actuació de l’Albert i el Lluís fins el moment. L’equip tècnic de Blancafort Motor va treballar de valent durant la nit de dissabte al Peugeot 206 WRC, ja que l’equip es va acollir al Súper Ral·li, obtenint la penalització de 10 minuts pertinent, amb la intenció de poder sortir a l’última etapa del ral·li amb l’objectiu d’arribar a pòdium al passeig Marítim de Salou.
El fet de no comptar amb la peça que es va trencar, tot i haver-la reparada, va fer que l’equip català optés no continuar la competició per motius de seguretat.

Pel que respecta a la obligació de calçar el 206 WRC amb els pneumàtics Pirelli, indispensable pels equips participants, en comptes dels BF Goodrich que utilitzen aquesta temporada, l’Albert no va tenir problemes amb el seu comportament, arribant a consumir només un joc de pneumàtics per etapa, la meitat dels que hagués necessitat amb els que utilitzen habitualment.

Abans de tornar cap a Vic, des de el Service, el pilot català realitzà les següents declaracions: “Ha estat una llàstima l’abandonament, ja que ens trobàvem en una bona remuntada de posicions a la general, deixant enrera cotxes millors que els nostres, i pilots habituals al campionat del món de ral·lis, el que només podia quedar en una simple fregada amb una tanca, amb la mala sort d’haver tocat el muntant de la mateixa, motiu que ens va doblar el braç de suspensió, havent de deixar l’etapa del ral·li. Tot i haver pogut reparar el cotxe, però no amb les garanties suficients per poder acabar laúltima jornada, per motius de seguretat hem decidit no continuar. De totes maneres, ens emportem un dels objectius de la nostra participació, que era poder rodar amb comoditat amb uns bons temps, i aconseguir la fiabilitat mecànica que busquem des del començament de temporada, cosa que hem pogut fer amb bona nota. També ens hem hagut d’adaptar ràpidament a les cobertes Pirelli obligatòries, però això no ha estat cap problema i l’equip al complert ha estat a l’alçada durant tot el ral·li, amb el que ens ha dut al bon resultat fins el moment de deixar la cursa tot i que ens veiem amb cor de encara poder millorar algunes posicions més. Bé, ara ens queda centrar-nos al Campionat Català d’asfalt, intentant estar al 100% el proper ral·li 2000 Viratges.”

Tot i el mal sabor de boca que ha deixat l’abandonament a la seva participació al 44è Rally RACC Catalunya - Costa Daurada, puntuable pel Campionat del Món de Ral—lis, ara toca pensar en la propera cita puntuable pel català de ral·lis, el 48è Ral·li 2000 viratges, on gràcies a la victòria aconseguida al passat VI Ral·li de Cassà, l’equip Simm intentarà continuar retallant distàncies al campionat amb l’objectiu de fer-se amb el seu primer títol absolut al català de ral·lis d’asfalt. La prova del Bages es disputarà els propers 24 i 25 d’Octubre.

transp
Albert Orriols 2024 | info@albertorriols.com