Noticia

Mala sort al Ral·li 2000 Viratges per l’Albert Orriols
(11.10.2010)

Fotografia: Agustí Domingo, fotografia en acció del binomi Orriols-Muñoz

L'Equip SIMM va haver d’abandonar a l’inici del primer tram cronometrat i les opcions de lluitar pel títol del Campionat de Catalunya de Ral·lis s’esvaeixen

La vuitena prova del calendari del certamen català de ral·lis ha sigut el Ral·li 2000 Viratges, que enguany celebrava el seu 50è aniversari, organitzada com sempre per l’escuderia Biela Club Manresa. Albert Orriols i el seu copilot, Manel Muñoz, arribaven a la cita manresana en busca d’un bon resultat per poder encarar el final de campionat amb opcions a la victòria. Malauradament, la sort els hi tornava a donar l’esquena i el seu ral·li finalitzava prematurament.

L’incident es produïa a l’inici del primer tram, Les Vilaredes; una especial ben coneguda per pilot i copilot. “L’error ha vingut condicionat per les rodes, encara fredes en aquest inici de tram. Hem arribat a un revolt i he obert el gas una mica abans del que tocava, això ens ha fet anar una mica llargs i ens hem quedat penjats d’un petit marge. El cotxe no tenia res però ens ha sigut impossible treure’l d’allà” explicava el pilot de Vic un cop a l’assistència.

Després de recuperar el vehicle, l’Equip SIMM barrejava l’opció de fer Súper-ral·li. Malauradament pels interessos de l’equip osonenc, enguany la modalitat de Súper-ral·li no permet aparèixer a la classificació final i per tant, tampoc agafar cap punt. Tot i així, finalment, Orriols i Muñoz decidien retornar a la prova, per fer alguna especial més i rodar una mica la nova caixa de canvis amb la que comptaven per aquesta cita.

“És una llàstima que aquest 2010 el Súper-ral·li no permeti puntuar, això ens hagués permès segurament sumar algun punt i arribar amb alguna opció al títol a la darrera prova. Estem decebuts d’aquesta temporada on la sort ens ha donat l’esquena però, d’altre banda, estem contents per haver demostrat que quan les coses ens han anat bé hem estat al capdavant” afegia Albert Orriols.

Orriols-Muñoz varen aprofitar el Súper-ral·li per provar el canvi nou i gaudir ens trams tan clàssics com el de Talamanca. L’equip viguetà va retirar-se abans de finalitzar per conservar la mecànica, de cara a la seva més que possible participació al RallyRACC Catalunya – Costa Daurada, prova puntuable pel Campionat del Món de Ral·lis. L’Albert comentava que “estem fent tots els esforços possibles per participar a la prova mundialista de casa i així acomiadar la present temporada. La cita organitzada pel RACC és un ral·li molt interessant, en el qual hem competit en diverses ocasions i esperem poder gaudir-ne un any més”.

Ral·li 2000 Viratges | 8-9 d’octubre de 2010
Classificació:
1. Membrado-Ribolleda (Mitsubishi Evo X)
2. Vidales-Hereu (Mitsubishi Evo IX)
3. Barroso-Pascual (Seat Ibiza Kit Car)
R. Orriols-Muñoz (Mitsubishi Evo X)
48:46,8
+21,1
+59,1
Classificació Campionat de Catalunya de Ral·lis:
1. J. Zurita 1648 punts
2. C. Domingo 1496 punts
3. J.M. Membrado 1240 punts
4. Albert Orriols 1096 punts
Més informació: www.bielaclubmanresa.com i www.fca.cat
transp
Albert Orriols 2024 | info@albertorriols.com