Noticia

Malgrat una punxada, Orriols puja al podi a Sant Julià
(01.03.2016)

Va arrencar la temporada per Albert Orriols i Lluís Pujolar, que finalitzaven la primera prova de l’any, el Ral·li Esprint de Sant Julià en tercera posició final tot i una punxada a la segona especial en la que perdien molt de temps, fent doncs impossible lluitar per la victòria.

Un any més va començar la temporada amb una nova edició del Ral·li Esprint de Sant Julià, primera cita de casa per Albert Orriols i Lluís Pujolar, a la qual arribaven amb moltes ganes d’aconseguir la que seria la seva quarta victòria en aquesta prova.

Després d’un bon primer tram en el que quedava a poc més d’un segon de l’scratx tot i la pluja, Orriols punxava la roda davantera dreta a la segona especial a meitat de tram, i després de realitzar més de tres quilòmetres amb aquest problema cedia trenta-quatre segons que el feien baixar a la cinquena plaça i el deixaven sense opcions a la victòria final, a falta de tan sols vint quilòmetres de trams especials.
Malgrat aquest contratemps, Albert tornava a l’assistència on després de canviar la roda punxada sortia a per totes, marcant l’scratx al tercer tram i iniciant la seva particular remuntada en la que ja es trobava a la quarta plaça a cinc segons del pòdium.

Novament es passava per l’especial L’Enclusa-Romegats -en la que abans havia punxat l’osonenc- i en aquesta ocasió aconseguia fer-la sense problemes i marcant la tercera posició scratx, malgrat no ser un tram ideal per al seu Porsche 911 GT3.
A la penúltima especial, Orriols aconseguia completar la remuntada fins a la tercera plaça, posició que s’afermava a l’última passada per L’Enclusa, aconseguint d’aquesta manera el primer podi de la temporada a casa.

Al final de la prova Albert ens comentava que “hem començat des del shakedown amb pluja, i això va trastocar una mica els nostres plans perquè no teníem previst córrer en aquestes condicions i hem hagut de de tirar d’unes rodes de pluja ja utilitzades fa unes temporades. Utilitzem aquest ral.li per anar agafant de nou el feeling amb el cotxe, i malgrat que el terra ha seguit moll en les primeres especials hem sortit amb ganes i ens hem quedat molt a prop de marcar el primer scratx de la prova. A la segona especial en una paella he tocat alguna cosa i hem punxat, perdent trenta-cinc segons i tota opció de victòria a causa dels pocs quilòmetres que restaven per al final. Al haver punxat la roda de pluja, hem hagut de muntar una barreja per no anar desquadrat i això sembla que ens ha anat bé, ja que hem marcat l’scratx en la tercera especial. Els últims bucles hem aconseguit remuntar fins a la tercera plaça i endossar-fins i tot una mica més de set segons al quart classificat. Malgrat estar la pista mullada durant l’inici del dia, els temps que hem realitzat han estat similars als de l’asfalt sec, cosa que ens fa estar contents ja que vol dir que hem millorat després de diversos canvis en el Porsche. El resultat final és positiu per a nosaltres ja que hem trobat un bon ritme amb el vehicle. Amb els mitjans que teníem podríem haver disputat la victòria al ral·li si no arriba a ser per la punxada."

Clasificació Final
1.-Membrado-Vilamala (Ford Fiesta R5)
2.-Domenech-Ramirez (BMW Mini Proto)
3.-Orriols-Pujolar (Porsche 911 GT3)
4.-Balasch-Muñoz (Mitsubishi Lancer Evo IX)
5.-Mateo-Lozano (Seat Córdoba WRC)

transp
Albert Orriols 2024 | info@albertorriols.com