Noticia

Nova victòria d’Albert Orriols en el Grup N al Critèrium del Berguedà
(06.09.2005)

El pilot osonenc es presenta com el gran favorit a la victòria final entre els Vehicles de Sèrie

Vic, a 6 de setembre de 2005.- Desprès de l’estiu tornava l’activitat al Campionat de Catalunya de Ral·lis d’Asfalt amb motiu del 34è Critèrium del Berguedà, i fou allí on novament Albert Orriols i Carles Vico assolien una nova victòria en el Grup N. L’equip de Simm arrodonia la bona actuació amb una cinquena plaça a la classificació general de la prova tot i un munt de petits entrebancs que no els varen permetre millorar aquesta plaça.
La cursa de l’equip osonenc començava amb un gran crono, el tercer millor temps només a 3 segons del Seat Cordoba WRC de Zurita al difícil tram de Montmajor-Caserres, però el resultat es veia enterbolit per un error de l’equip de cronometratge del tram al atorgar-los un temps 22 segons superior al realitzat. “Desprès de discutir una bona estona amb ells vam enfilar camí cap al segon tram amb la moral baixa pel cop rebut només de començar. Al final de la prova l’organització va arreglar l’error però mentrestant vam córrer els següents trams ben desmotivats” explicava el pilot de Simm a l’arribada a la primera assistència de Gironella. A la segona passada per l’especial de Montmajor-Caserres Orriols i Vico paraven el crono en un temps de 6’26”, el que permetia aclarir l’error de la passada anterior al calcar el temps realitzat al matí.
A pesar de tots els problemes i maldecaps, Albert Orriols i Carles Vico afrontaven la segona part del ral·li des de la quarta plaça de la classificació general i com a primers classificats del Grup N – Vehicles de Sèrie-.
A pesar de realitzar tota la prova amb només quatre rodes noves, Orriols i Vico es mantingueren en les posicions capdavanteres, “tot i que a la part final del ral·li això ens passaria factura. M’he arriscat a fer tota la cursa amb quatre rodes noves que ja tenia, per no haver d’estrenar-ne unes altres d’un nou compost diferent, i no volia barrejar-les, lo qual no m’ha sortit bé” reconeixia el pilot de Vic desprès de veure com als últims trams de la jornada el Mitsubishi Lancer Evo VIII perdia rendiment i es veia superat només per 5 segons pel BMW M3 de Trius-Del Corral. “Vist les condicions en que corríem tampoc hem volgut arriscar en excés ja que hem hagut de córrer l’últim tram del ral·li sense la graella de llums, i de cara al
resultat del campionat no ens interessava arriscar per superar Trius-Del Corral ja que no ens afecten a nivell de puntuació de cara al campionat” afirmava Orriols tot contrariat a causa d’un reagrupament inesperat al principi de la 4ª secció, i última, de la prova que feia que els participants prenguessin la sortida als últims trams en un horari més tard del previst, “el que feia que el que havíem entrenat de dia, havíem de recórrer-ho de nit. Això en els dos primers trams no era gaire problema, però sí en el complicat tram de Sant Jaume de Frontanyà en el qual la graella de llums era imprescindible”.
Finalment l’equip de Simm arribava al podi situat a la localitat de Gironella en primera posició del Grup N amb prop d’un minut sobre el seu més immediat perseguidor, i en cinquena posició de la classificació general del 34è Critèrium del Berguedà.
Aquesta segona victòria en l’apartat del Grup N només el fa millorar una posició en el que respecta a la classificació general absoluta del Campionat de Catalunya de Ral·lis d’Asfalt en el que respecta als punts bruts, trobant-se en la vuitena plaça. Un cop descomptats els dos resultats obligatoris que marca el reglament, l’Albert Orriols es trobaria en cinquena posició del campionat i seria el primer classificat entre els vehicles del Grup N al avantatjar al seu més directe rival, Quim Camps, en 42 punts.

La propera cita del Campionat de Catalunya de Ral·lis d’Asfalt serà els dies 1 i 2 d’octubre amb motiu del Critèrium del Vallès. Aquesta prova en el seu dia fou aplaçada a causa dels incendis i actualment substituirà al Ral·li Empordà, prova que no es disputarà enguany.
Abans l’Albert Orriols prendrà part a la segona prova del Campionat de Catalunya de Ral·lis de Terra que es disputarà a Cervera el cap de setmana del 17 al 18 de setembre. En aquesta cursa el pilot de Simm sortirà com un dels favorits a la victòria desprès de ser tercer a la primera prova i guanyador entre els Vehicles de Sèrie –Grup N-.

transp
Albert Orriols 2024 | info@albertorriols.com