Noticia

Orriols abandona a l’Osona per un problema amb un diferencial rebel.
(30.06.2007)

L’Equip SIMM està indagant quin es el problema amb els diferencials davanters ja que aquest s’ha trencat per tercera vegada a la temporada, i a l’Osona li ha fet perdre el liderat absolut del campionat i el de Gr.N.

Vic, a 2 de Juliol de 2007.- El diferencial davanter del Subaru Impreza Spec C – SIMM de l’Albert Orriols i en Lluís Pujolar va ser, per tercera vegada aquesta temporada, el culpable d’un abandonament de l’Equip SIMM. Al Ral·li Osona, Orriols-Pujolar tornaven a fer gala del seu excel·lent estat de forma i es trobaven liderant el Gr.N i amb opcions a lluitar clarament pel podi final, però en el cinquè tram del dia, a la segona passada per Costa dels Gats, el diferencial davanter de l’Impreza va cedir i va provocar l’abandonament de l’osonenc que no va poder puntuar al ral·li de casa. D’aquesta manera Orriols perd el liderat absolut del Campionat de Catalunya de Ral·lis i també és superat per l’Eduard Forés en el de Gr.N.

Orriols començava el ral·li marcant els millors temps de Gr.N en els tres primers trams i arribant al final de la primera volta amb un avantatge de 6.7 seg. sobre Forés i a tant sols 8 seg. de les portes del podi, amb l’Ibiza Kit Car de Segú, l’Impreza WRC d’Ollé i l’Aston Martin de Xevi Pons molt poc per davant. Després de distanciar-se 3.4 seg. més en el liderat de Gr.N a la Trona, era el torn de repetir Costa dels Gats, i a uns 2 kms. de la sortida, “en un revolt en quarta velocitat, el cotxe feia un estrany que ens provocava, inexplicablement, una llarga virolla”, explica el pilot de SIMM, que afegeix, “després de fer un munt de maniobres i perdre uns 30 seg., en ser una zona molt estreta del tram, vàrem reemprendre la marxa veient que alguna cosa anava malament en els revolts d’esquerres. En arribar a final de tram ens adonàvem que s’havia trencat la carcassa del canvi i perdíem valvolina i en un posterior examen, ja fora del tram, veiem que tornàvem a tenir problemes amb el diferencial davanter”, explica Orriols.

Per acabar de disgustar als de SIMM, Orriols-Pujolar coneixien la notícia que Ollé-Del Corral es sortien en relliscar amb la valvolina que perdia el canvi del seu Impreza, fet que lamentaven profundament ja que no se n’havien adonat fins arribar a final de tram.

Aquest abandonament suposa deixar de liderar tant la classificació absoluta del Campionat de Catalunya de Ral·lis –del que n’eren líders des de la victòria absoluta al Ripollés-, com la classificació reservada als Gr.N on la fiabilitat de Forés l’ha permés superar-lo. “Estem preocupats per aquest problema amb els diferencials ja que segons Prodrive haurien de durar 2000 kms. i el primer es va trencar a Alacant amb 1800 kms., però es va tornar a trencar al Gironès amb només 200 kms. i el de l’Osona, el tercer, en portava només 180”, explica l’Albert Orriols a qui els responsables de Prodrive han assegurat que el cas del seu diferencial ha estat derivat a Japó on n’estudiaran les possibles causes. “Precisament, una de les apostes de l’Equip SIMM en sortir en Gr.N és que aquests cotxes són molt fiables i acabant curses està clar que fins i tot podríem jugar les nostres cartes pel títol absolut. Esperem que durant el llarg parèntesi que suposa l’estiu podrem resoldre aquest problema i tenir garantia i la tranquilitat d’estar a l’arribada de totes les curses que queden fins a final de temporada”, conclou Orriols.

Precisament, seran dos mesos exactes els que tindrà l’Equip SIMM per resoldre aquest problema i també per passar unes merescudes vacances després d’una primera meitat de temporada molt intensa. Mentretant, l’Equip SIMM també aprofitarà l’ambient estiuenc per organitzar una festa de presentació de l’Equip SIMM el proper 13 de Juliol a les Carpes de Vic. Allà hi haurà exposats els dos vehicles de l’equip, el Subaru Impreza i el Mitsubishi Lancer. Així mateix Ninco, un dels seus patrocinadors, presentarà en exclusiva la rèplica del Mitsubishi Lancer Evo VIII que portava l’Equip SIMM en temporades passades, en espera de tenir a punt una altra rèplica d’slot del Subaru Impreza Sti – SIMM actual. Tots els mitjans de comunicació i públic en general que hi vulguin assistir queden convidats a aquest acte.
 
I pel que fa a la segona meitat de la temporada, Orriols-Pujolar tornaran a la competició pel Ral·li de Viladrau que es disputarà el primer cap de setmana del mes de setembre.

transp
Albert Orriols 2024 | info@albertorriols.com