Noticia

Orriols campió de la Copa de Catalunya de Ral·lis d’Asfalt
(13.10.2014)

Foto: Sergio Aguirre

Foto: Sergio Aguirre

Foto: Sergio Aguirre

L’Equip SIMM s’ha imposat al Ral·li de Valls i ha quedat matemàticament campió del certamen català d’asfalt; també ha guanyat la Challenge Michelin

Quan l’equip osonenc va adquirir el seu Porsche 911 GT3 Cup, a finals de 2013, ho va fer amb l’objectiu de guanyar la Copa de Catalunya de Ral·lis d’Asfalt. Aquest 2014, en la seva primera temporada a bord del vehicle alemany, Albert Orriols i Manel Muñoz han demostrat capacitat d’adaptació, regularitat i velocitat, i fruit d’aquests ingredients, han aconseguit el seu preuat objectiu. La victòria al Ral·li de Valls, celebrat aquest cap de setmana, ha significat la consecució del triomf en aquest disputat certamen català.

Organitzat per l’Escuderia Costa Daurada, el Ral·li de Valls ha comptat amb un total de vuit trams cronometrats, cinc d’ells diferents. L’itinerari ha sumat un total de 247,95 quilòmetres, dels quals 57,65 han sigut contrarellotge. Orriols i Muñoz no havien disputat mai aquestes especials i per aquest fet, arribaven a la cita tarragonina amb prudència.

Tot i així, en el seu pas pels dos primers trams cronometrats, el binomi de Vic s’ha adjudicat els millors temps; amb una renda de 6,1 segons respecte al seu més immediat perseguidor. A partir de llavors, Orriols i Muñoz han comprovat com la victòria podia estar al seu abast i han afrontat la resta de la prova amb la màxima determinació.

Al segon bucle, de tres trams, el pilots del Porsche 911 GT3 Cup han aconseguit dos millors temps i un segon. Així, han mantingut el liderat provisional i han augmentat la diferència al capdavant en 12,6 segons. I l’emoció ha arribat al darrer bucle, ja de nit. Els d’Osona cedien temps en els dos primers trams i, tot i mantenir-se com a líders, arribaven a l’últim tram amb una mínima diferència de 3,8 segons. Lluny de llençar la tovallola, Orriols i Muñoz decidien anar a per totes i signaven, definitivament, el millor temps a l’especial; emportant-se la victòria absoluta al ral·li, el triomf a la Copa de Catalunya de Ral·lis d’Asfalt i la consecució de la Challenge Michelin.

Albert Orriols: "Estem molt contents. Ha sigut increïble guanyar aquí, a l’últim tram i recollir els fruits de tota la temporada. Hem aconseguit l’objectiu que ens vam plantejar a finals de l’any passat i ho hem fet a base de constància i treball. He d’agrair enormement la tasca del meu copilot, en Manel Muñoz, i tots els integrants de PCR Sport; sense ells no hagués estat possible."

La propera cita per l’Equip SIMM serà el Ral·li de Terra de Tàrrega, el proper 1 de novembre. Després d’aconseguir el títol a la Copa d’Asfalt, l’Equip SIMM es concentrarà en la lluita pel títol absolut, al qual aspiren essent actualment segons de la classificació general a només 9 punts del líder.


Classificació:
1. Orriols-Muñoz
(Porsche 911 GT3 Cup)
2. Pañella-Camps (Mitsubishi Evo X)
3. Martínez-Larrosa (BMW M3 E30)
4. Agustí-Sauleda (Peugeot 206 XS)
5. Taberner-Ribas (Citroën Saxo 1.6)

transp
Albert Orriols 2024 | info@albertorriols.com