Noticia

Orriols comença la temporada provant al Ral·lisprint St. Julià
(28.02.2012)

Foto: Christian Gómez (Contra-Volant Fotografia-Racing)

Foto: Christian Gómez (Contra-Volant Fotografia-Racing)

L’Equip SIMM ha participat a la clàssica prova osonenca amb l’objectiu de posar a punt el seu Mitsubishi Evo X i ha acabat amb bones sensacions a la quarta posició de la general

Com cada any, el Ral·lisprint Sant Julià s’ha celebrat a poques setmanes de començar la temporada i Albert Orriols i Manel Muñoz hi han participat amb l’objectiu de posar a punt el seu Mitsubishi Evo X. Amb el nou kit de R4 instal·lat i sense haver pogut fer una jornada de test prèvia, Orriols i Muñoz tenien clar que s’havien de concentrar en les configuracions del vehicle. El ral·lisprint ha gaudit d’una inscripció de luxe i ha estat molt disputat i els vigatans, centrats en la seva tasca, han pogut fins i tot finalitzar en una excel·lent quarta plaça absoluta.

Enguany, la prova ha tingut un itinerari molt diferent a l’habitual. Dos trams, Coll de Mansa de 5,34 Km. i Collsaplana de 8,42 Km., a triple passada han conformat l’esquema de la prova que, com sempre, ha ubicat el parc d’assistència a la població que dóna nom al ral·li; Sant Julià de Vilatorta.

Sense estrenar pneumàtics nous amb l’objectiu d’adaptar-se i millorar la nova configuració de l’Evo X i alhora tornar a agafar ritme de cursa sobre asfalt, Orriols i Muñoz han començat el seu primer tram d’asfalt de 2012 després d’haver fet l’últim al juliol de l’any passat. La parella de Vic ha aconseguit uns cronos molt competitius, a escassos segons de les primeres places, col·locant-se quarta; tot i arrossegar certes dificultats amb el calibratge del sistema cut-off del nou canvi de marxes seqüencial. “Com és normal, encara ens hem d’acabar d’adaptar a les darreres evolucions del cotxe i també acabar de posar-lo a punt. Ens hem trobat un Collsaplana molt delicat, amb moltes humitats però hem aconseguit uns bons temps i, el més important, sense cap incident major” ha explicat Albert Orriols en arribar al parc de treball.

La tercera i quarta especial s’han desenvolupat de la mateixa manera amb una sòlida quarta plaça pels osonencs que, aquest cop, s’han mostrat una mica més contents amb el rendiment del vehicle. “Mica en mica ens anem adaptant als nous canvis i el cotxe va millor. L’equip MC Racing està fent una tasca molt bona i això ens està permetent mantenir un bon ritme” ha afegit Orriols.

Al darrer bucle, els bons registres del binomi Orriols-Muñoz els han permès mantenir la seva quarta posició; tot i patir una punxada en la part final de l’últim tram. Pilot i copilot han quedat encantats amb les noves prestacions del Mitsubishi Evo X i així ho han explicat: “Estem molt satisfets de l’equip i del cotxe. Avui hem pogut fer una molt bona feina preparant el cotxe per l’inici de la temporada i a més, ens hem quedat molt a prop de les places d’honor. El format de la prova amb dos trams a triple passada ha sigut molt encertat i l’hem gaudit molt.”

A falta de concretar varies qüestions, en principi la formació patrocinada per SIMM iniciarà el Campionat de Catalunya de Ral·lis els propers 16 i 17 de març al Ral·li Pacha La Pineda, a la província de Tarragona.

transp
Albert Orriols 2024 | info@albertorriols.com