Noticia

Orriols és quart a Manresa i es queda a un pas del subcampionat
(31.10.2012)

Foto: Sergio Aguirre

Foto: Sergio Aguirre

Foto: Sergio Aguirre

L’Equip SIMM, concentrat en la temporada 2013, afronta la recta final del Campionat de Catalunya de Ral·lis d’enguany amb la mirada posada en el subcampionat

L’Escuderia Biela Club Manresa ha organitzat, un any més, el conegut Ral·li 2000 Viratges. La prova, que enguany ha celebrat la seva 52ena edició, ha comptat amb 39 equips inscrits. L’itinerari, diferent respecte al d’altres anys, ha transcorregut per 10 trams cronometrats, essent 5 d’ells diferents. Les especials han sigut Lloberola-St. Climenç (9,34 km), Hostal Nou-Torà (13,96 km), Aleny (7,49 km), Granera (7,32 km) i Talamanca (8,31 km); sumant un total de 92,84 km contra rellotge. Albert Orriols i Manel Muñoz han pres part del ral·li amb un Mitsubishi Evo IX, del preparador gallec AR Vidal, amb el que també participaran aquest proper cap de setmana al Ral·li de Terra de la Terrissa on intentaran aconseguir el subcampionat.

El bucle inicial del matí ha començat amb la consecució del tercer millor registre al primer tram del dia; especialment complicat per la boira i les humitats. Malauradament, a la segona especial, on el binomi estava imposant un fort ritme, Orriols i Muñoz s’han vist sorpresos per la punxada del neumàtic dret del darrera. Aquest incident els ha fet perdre molts segons respecte al cap de cursa però, d’altre banda, no han perdut gaires respecte als seus rivals directes pel subcampionat del certamen. Al tercer tram, un bon quart millor temps els ha col·locat al cinquè lloc de la general provisional.

Abans de sortir al segon bucle, a l’assistència, han comprovat que una de les llantes tenia un cop important. S’ha decidit canviar el joc sencer de Pirelli i Orriols-Muñoz han tornat als trams amb uns pneumàtics massa durs per la poca temperatura d’asfalt que hi havia. Això ha fet que la parella de Vic no hagi pogut anar més enllà del cinquè registre però, de nou, ha mantingut una estreta diferència amb els pilots que lluiten pel segon lloc del campionat.

Als quatre trams restants de la tarda, l’Equip SIMM ha pogut empènyer una mica més amb uns pneumàtics Pirelli d’un compost més tou; més adients per la superfície presentada. Orriols i Muñoz han signat dos quarts llocs i dos tercers, molt més a prop de l’scratx, i això els ha permès, finalment, concloure en el quart lloc de la general; tot i patir una punxada més en el primer dels trams de la tarda.

Amb aquesta quarta plaça aconseguida al Ral·li 2000 Viratges, Albert Orriols i Manel Muñoz conclouen tercers a la Copa de Catalunya de Ral·lis d’Asfalt –tot i no haver participat en totes les proves- i es converteixen, pràcticament, en subcampions del Campionat de Catalunya de Ral·lis. A falta de sumar 20 punts en la classificació, l’Equip SIMM participarà aquest proper cap de setmana al Ral·li de Terra de Terrissa i en el hipotètic cas de no finalitzar la prova, encara tindria una oportunitat més prenent part –al desembre- al Ral·li de Terra de Tàrrega.

Albert Orriols ha explicat al finalitzar la prova que "la nostra primera intenció era participar amb un altre vehicle en aquesta cursa però la proximitat amb el Ral·li de la Terrissa ens va fer optar de nou pel Mitsubishi Evo IX, en tenir kit d’asfalt i de terra. Ens hem presentat a la cursa sense haver-lo pogut provar i amb dues punxades no hem pogut lluitar per les places davanteres. Tot i així, sí que hem sumat un bon resultat de cara a la nostra lluita pel subcampionat i estem satisfets perquè ara ja és quasi una realitat. Esperem poder dir el proper cap de setmana que ja som subcampions i llavors sí, concentrar-nos totalment en el projecte de la temporada 2013."

La propera prova per l’Equip SIMM serà el Ral·li de Terra de la Terrissa, el 3 i 4 de novembre.

transp
Albert Orriols 2024 | info@albertorriols.com