Noticia

Orriols i Muñoz comencen al CCR amb un podi
(02.04.2014)

Foto: Abel Díaz

Foto: Abel Díaz

Foto: Abel Díaz

L’Equip SIMM signa un segon lloc al Ral·li Pacha – La Pineda, tot i patir problemes amb la caixa de canvis del seu Porsche 911 GT3 Cup

El Campionat de Catalunya de Ral·lis ha donat el tret de sortida, aquest cap de setmana, amb la celebració del Ral·li Pacha – La Pineda, organitzat per l’Escuderia Costa Daurada. La prova ha comptat amb quatre trams cronometrats diferents, que han sumat 59,40 quilòmetres, d’un total de 267,36. Albert Orriols i el seu copilot, Manel Muñoz, han començat la seva primera temporada completa amb el Porsche 911 GT3 Cup i ho han fet pujant al segon esglaó del podi.

El primer bucle, el més llarg del ral·li, ha transcorregut per les especials de Porrera (7,32 km), Riudecanyes (10,60 km) i La Torre de Fontaubella (13,45 km). Al primer tram, tot i no ser gaire adient pel vehicle alemany en ser lent i estret, Orriols-Muñoz han signat un segon millor registre sent primers entre els GT. Malauradament, al segon, en passar pel poble de Duesaigües; la parella osonenca ha començat a escoltar sorolls que provenien de la caixa de canvis i ha vist com la segona marxa no treballava correctament. Tot i així, un tercer millor temps els ha col·locat en el segon lloc provisional a 10 segons del liderat. Abans d’encarar la tercera especial, Orriols i Muñoz han parlat amb el seu equip tècnic, PCR Sport, i les consignes han sigut de no utilitzar la segona marxa i arribar a l’assistència. Dit i fet, el binomi ha signat un tercer millor temps a La Torre de Fontaubella, s’ha situat tercer a la general i ha arribat a l’assistència.

Una vegada al parc de treball, ubicat a La Pineda (Tarragona), els tècnics de PCR Sport han confirmat els problemes amb la segona marxa i a partir d’aquí, l’objectiu per l’Equip SIMM no ha sigut un altre que el d’intentar acabar el ral·li i sumar tots els punts possibles, sense prendre riscos i intentant no trencar tot el canvi.

Al segon bucle, Orriols-Muñoz han fet un tercer millor temps al tram de Riudecanyes i un scratx a La Torre de Fontaubella, on han intentat fer l’últim intent per lluitar per la victòria –sabent que el líder fins aquell moment havia acabat d’abandonar-. El balanç a la general ha sigut de 8,5 segons darrera del primer classificat i restant dues passades pel darrer tram –de 1,99 quilòmetres- ja quedava tot pràcticament decidit.

A l’últim bucle, on s’ha passat en dues ocasions per una especial urbana de gairebé 2 km, Orriols i Muñoz han volgut agrair el suport de l’afició donant una mica d’espectacle –sense  forçar el canvi de marxes- i posar punt i final al ral·li donant per bo el segon lloc de la general.

Albert Orriols, satisfet amb el resultat, ha comentat: "Estem contents per haver pogut acabar i sumar un bon grapat de punts. Després del segon tram crèiem que l’abandonament seria imminent però finalment hem aconseguit arribar a l’últim parc tancat. Hem hagut de vigilar molt amb les reduïdes i canviar amb l’embragatge, per tal de no fer-ho tot malbé. Ara toca reparar els danys i preparar el cotxe per la propera cita, el Ral·li Igualada (26-27 d’abril) on esperem fer-ho encara millor i lluitar pel primer lloc."

En aquest ral·li, l’Equip SIMM ha comptat amb un nou col·laborador, el Centre Porsche Girona; que donarà suport a la formació osonenca al llarg de tota la temporada.

Classificació:

1. Membrado-Vilamala (Porsche 911 GT3) 42:56.7
2. Orriols-Muñoz (Porsche 911 GT3) +28.5
3. Agustí-Grau (Peugeot 206 XS) +2:21.4
4. Medina-Nogué (Mitsubishi Evo VIII) +2:26.9

transp
Albert Orriols 2024 | info@albertorriols.com