Noticia

Orriols i Muñoz pugen al podi al Ral·li Esprint Sant Julià
(25.02.2014)

Foto: Sergio Aguirre

Foto: Sergio Aguirre

L’Equip SIMM comença la temporada 2014 assolint un prometedor tercer lloc amb el seu Porsche 911 GT3 Cup

L’Escuderia Osona ha organitzat, com cada any, la primera prova de ral·lis de la temporada entrant: el Ral·li Esprint Sant Julià. Dos trams, a repetir en tres ocasions, han format l’itinerari de la cursa amb un total de 34,95 quilòmetres cronometrats. A més, durant el dissabte, es va dur a terme un shakedown per tal de que els equips participants poguessin provar les seves muntures. L’ambient de la prova va ser digne d’un tram del mundial i l’afició va omplir les cunetes, de gom a gom, en la que ha sigut la dissetena edició de la cita osonenca.

Albert Orriols i Manel Muñoz han pres part a la prova amb el Porsche 911 GT3 i l’equip tècnic de PCR Sport. El shakedown va ser de gran profit per l’Equip SIMM que va poder provar com es comportava el cotxe amb diferents neumàtics i va poder treballar a fons amb la posada a punt del conjunt de les suspensions.

El diumenge, al primer bucle del ral·li esprint, no hi ha hagut presència de pluja però les temperatures han sigut fredes i han rondat els 0º C. Orriols i Muñoz, prudents al no poder comptar amb neumàtics tous més adients a les condicions presents, han aconseguit signar un quart millor temps a Coll de Mansa (5,24 km) i un cinquè a L’Enclusa – Romagats (6,41 km) -molt brut degut a les nombroses cunetes-, on cedien una dotzena de segons per culpa d’una virolla.

Al segon bucle, els osonencs han sigut tercers a Coll de Mansa i s’han col·locat tercers a la general. A la segona passada per L’Enclusa - Romagats, Orriols-Muñoz han aconseguit un quart millor registre i han pogut mantenir la tercera posició a la general.

Al tercer i últim bucle, després de treballar amb PCR Sport durant l’assistència per tal de millorar la resposta de les suspensions, Orriols i Muñoz han tornat a aconseguir un tercer millor lloc a Coll de Mansa i un quart a L’Enclusa – Romagats. El balanç final ha donat el primer podi de l’any a l’Equip SIMM; en la seva primera prova sobre asfalt sec amb el potent Porsche 911 GT3 Cup.

Albert Orriols, molt satisfet amb el resultat, ha comentat al finalitzar la prova: "Pensava que estaríem més lluny dels temps davanters però no ha sigut així i hem pogut fer un bon paper. Encara m’he d’adaptar a la conducció que m’exigeix el Porsche i canviar el xip respecte als vehicles de tracció integral amb els que he competit els darrers anys. Tot i així, hem anat de menys a més i hem pogut treballar en la posada a punt del cotxe que era l’objectiu principal. Les diferències amb els nostres rivals directes han sigut minses i això demostra que estem anant pel bon camí. Tant el cotxe, com PCR Sport, com el meu copilot Manel Muñoz han fet un excel·lent treball i hem pogut obtenir molta informació per afrontar la properes cites."

L’Equip SIMM tornarà a l’acció el darrer cap de setmana de març amb el VI Ral·li Pacha – La Pineda, primera prova del Copa de Catalunya de Ral·lis d’Asfalt 2014.

Classificació:

1. Vinyes-Mercader (Seat Córdoba WRC) 22:01.2
2. Membrado-Vilamalla (Porsche 911 GT3) a +33.1
3. Orriols-Muñoz (Porsche 911 GT3) +1:08.2
4. Illamola-Paredes (Mitsubishi Lancer Evo IX) +1:21.3
5. Mateo-Lozano (Seat Córdoba WRC) +1:27.7…

transp
Albert Orriols 2024 | info@albertorriols.com