Noticia

Orriols puja al podi al Ral·li 2000 Viratges
(27.10.2009)

Fotografia: David Palmero - MOTORCOM

L’Equip SIMM va pujar al tercer esglaó del podi després de superar els diversos problemes que va patir el nou vehicle durant la primera meitat de la prova

Sense pràcticament haver provat el cotxe, aquest cap de setmana Albert Orriols i Lluís Pujolar van afrontar la seva participació al Ral·li 2000 Viratges, organitzat per l’escuderia Biela Club Manresa. Per Orriols-Pujolar només una victoria podia fer-los augmentar diferències en el seu liderat i, per tant, l’estrategia per aquesta prova no va ser un altre que la de posar el nou cotxe a punt pel Ral·li Costa Brava; on es decidirà el nou campió de Catalunya de ral·lis.

“El primer bucle ha sigut decisiu. No teníem pressió de turbo i el cotxe no corria gens. Hem perdut més de mig minut i a partir d’aquí ha començat un nou ral·li per a nosaltres”, així explicava el pilot osonenc el seu inici de la competició. Després de la primera passada per Vilaredes (10,5 Kms.) i Castellfollit-Sant Salvador (7,7 Kms.), el binomi Orriols-Pujolar ocupava la setena posició a 35 segons del líder degut a la falta de potencia del seu propulsor. Un cop solucionat el problema a l’assistència d’Artés pels tècnics de MC Racing, l’equip viguetà es va concentrar en la posada a punt de les suspensions del vehicle de cara a la cita decisiva de Lloret de Mar.

En només dos trams més, Orriols-Pujolar ascendien des de la setena fins a la tercera plaça en la general; lloc on finalment acabarien. La parella catalana va treballar tot el que va poder per aconseguir el millor setup de suspensió, sobretot en velocitats mitjanes-altes que es el que es trobaran al proper ral·li gironí. Albert Orriols comentava que “després dels primers dos trams hem decidit no prendre cap risc innecessari i centrar-nos en aconseguir la configuració òptima pel nostre vehicle de cara a l’última cita. Hem comprovat també com hem arribat molt justos de frens i amb totes les dades que hem obtingut crec que arribarem a l’últim ral·li amb garanties de tenir el cotxe en perfectes condicions. Aquí hem acabat tercers tot i els problemes que hem tingut i valorem positivament aquest resultat.”

La propera prova del Campionat de Catalunya de Ral·lis serà el Ral·li Costa Brava, amb centre neuràlgic a Lloret de Mar i es celebrarà durant els dies 6 i 7 de novembre. Orriols i Pujolar arribaran com a líders del certamen en busca del títol de campions absoluts.

Ral·li 2000 Viratges | 24 d’octubre 09
Classificació Ral·li 2000 Viratges:
1. Membrado-Vilamala (Mitsubishi Evo X) 45:30.1, 2. Domingo-Venceslao (Peugeot 106 Maxi)
+1:03.2, 3. Orriols-Pujolar (Mitsubishi Evo X) +1:17.8, 4. Vidales-Hereu (Mitsubishi Evo
IX) +1:48.1, 5. Herrero-Herrero (VW Golf IV KC) +2:57,0, …
Classificació general CCR:
1. Albert Orriols 1518 p., 2. Josep M. Membrado 1406 p., 3. Jordi Zurita 1094 p., ...
Més informació: www.bielaclubmanresa.com i www.fca.cat
transp
Albert Orriols 2024 | info@albertorriols.com