Noticia

Orriols-Pujolar assoleixen el títol de Campions de Catalunya de Terra de Gr. N
(02.10.2006)

La segona posició aconseguida en un Ral·li de Figueres amb molta competència ha donat matemàticament el títol a l'Equip SIMM.

Vic, a 2 d'Octubre de 2 0 0 6.- El Ral·li de Terra de Figueres, penúltima prova puntuable pel Campionat de Catalunya de Ral·lis de Terra ha suposat el compliment d'un del principals objectius de l'Albert Orriols i en Lluis Pujolar, el títol de Gr.N al Campionat de Catalunya de Terra a falta d'una prova puntuable encara per disputar. El ral·li de Terra de Figueres va ser especialment complicat, tant per la dificultat del traçat com per la duríssima competència que s'hi va presentar, ja que varen ser molt nombrosos els pilots habituals del Campionat d'Espanya que varen aprofitar la prova empordanesa per preparar la recta final del nacional.

El ral·li arrencava amb el complicat tram de Santa Maria on Orriols-Pujolar es varen veure molt prejudicats per la pols que aixecava el vehicle que els precedia. "Al primer tram ens vàrem anar apropant a l'Eduard Pons i va ser força complicat perquè la pols ens impedia tenir una bona visibilitat i vàrem haver d'afluixar el ritme per evitar ensurts. Això ens va fer perdre 34 segons amb els més ràpids i començar el ral·li amb un llast de temps desde un bon principi" , explicava el pilot de SIMM. La organització va donar dos minuts als primers per impedir més problemes amb la pols a partir del segon tram i "llavors ja varem estar propers als temps de davant i la segona passada pel primer tram milloràvem 35 segons el nostre temps", comentava el pilot osonenc.

Precisament a meitat de ral·li Orriols-Pujolar es situaven en la cinquena posició de la general, per davant de Pons-Izquierdo que son els seus rivals més directes en la general del Campionat. "Tot i fer una virolla en la segona passada pel segon tram, varem millorar sempre substancialment els nostres registres, però el temps perdut en el primer tram va ser ja irrecuperable" , comentaba Orriols que va atacar fortament en la última volta, rebaixant novament el seu crono en 11 segons més en la tercera passada pel tram de 'Santa Maria' i 16 segons en la última passada pel de 'El Manol'

Al final, Orriols-Pujolar eren cinquens, just per darrera del Mitsubishi Lancer Evo IX de Fuertes-Casarrubios, però en no puntuar el pilot madrileny pel Campionat de Catalunya, de cares a la puntuació, la segona posició efectiva els ha donat el títol de Gr.N, revalidant així l'aconseguit la temporada passada, "i amb això hem complert un dels objectius de l'equip SIMM marcats per aquesta temporada, motiu pel qual estem molt satisfets. Ara ens queda disputar la última prova del Campionat de Catalunya de Terra on encara podem aspirar al sotscampionat absolut, tot i no haver estat presents en dues de les proves puntuables per incompatibilitats de calendari", comenta un satisfet Albert Orriols.

Després d'un intensíssim més de setembre, l'equip SIMM tornarà a l'asfalt el proper 21 d'Octubre amb motiu de la disputa del 54 Ral·li Costa Brava que apart de ser la penúltima prova puntuable pel Campionat de Catalunya d'Asfalt, també serà puntuable pel Campionat d'Espanya de Ral·lis, essent per tant una de les cites més importants de la temporada per l'Equip SIMM, ja que es decidiran les seves opcions en el Campionat de Catalunya de Ral·lis d'Asfalt. Orriols-Pujolar es retrobaran amb la terra just el cap de setmana següent amb motiu de la disputa del doble Ral·li de Terra de Palma del Rio puntuable pel Campionat d'Espanya.


transp
Albert Orriols 2024 | info@albertorriols.com