Noticia

Orriols-Riba comencen el Campionat de Catalunya de Terra amb un podi a Rocafort de Vallbona
(11.03.2006)

Vic, a 13 de Març de 2006.- La primera prova puntuable pel Campionat de Catalunya de Ral·lis de Terra tenia lloc el propassat cap de setmana a la localitat urgellenca de Rocafort de Vallbona. L’Albert Orriols i en Joan Riba, començaven en aquesta cursa la seva temporada a Catalunya i ho feien lluint el dorsal 1 a les portes del seu nou Subaru Impreza Spec Gr.N. La prova, disputada en un terreny molt diferent del d’Alcanyís del dia del seu debut, va ser difícil però els pilots de l’Equip SIMM aconseguien una meritòria tercera plaça absoluta, i segona entre els vehicles de Gr.N.

L’inici del Ral·li de Rocafort de Vallbona resultà ser complicat per Orriols-Riba ja que “en el primer angle, a 100 metres de la sortida del primer tram inexplicablement se’ns va calar el cotxe, i poc després tocàvem una pedra que tot i no provocar-nos cap punxada, ens va fer afluixar el ritme més de mig tram en creure que havíem punxat”, apunta el pilot de Simm. Durant tota la primera volta, a més a més, Orriols tenia la dificultat afegida d’obrir pista, havent de netejar els trams de grava, i tot plegat provocava que es situés al final de la primera volta tercer a 20” de Pons-Izquierdo que eren els líders.

Al segon bucle, Orriols sortia disposat a atacar: “Vàrem aconseguir rebaixar molt els nostres temps en la segona volta, tot i que descobrirem que en els angles més lents el nostre Subaru Impreza es quedava mig aturat, problema que hem de solucionar pel futur”, explica el pilot del Subaru Impreza – SIMM que millorava en 19” i 7” els seus temps de les primeres passades respectives als dos trams que configuraven el ral·li urgellenc. Aquesta millora permetia a Orriols-Riba situar-se provisionalment al segon lloc i tot i fer servir un sol joc de pneumàtics continuar atacant per mantenir-lo.

En el tercer i últim bucle, l’Albert Orriols continuava millorant ostensiblement els seus temps i rebaixava novament 5” i 14” els seus temps de la passada anterior, el que segons els càlculs de l’equip consolidava la segona posició amb 2” d’avantatge sobre Sabán. El pilot osonenc retallava considerablement la diferència amb el líder, l’Eduard Pons, que només quedava 15” per davant. La sorpresa arribava però un cop acabat el ral·li  “ja que el temps del tram A2, que nosaltres teníem marcat com a 6.10 i coincidia amb el que ens van donar al control stop. Inexplicablement al final del ral·li ens l’havien canviat a 6.17”. Aquest fet, impedia que Orriols-Riba poguessin figurar en segon lloc, encara que donada la dificultat de la prova i la progressió mostrada, el tercer lloc de la general i el segon entre els Gr.N, “un bon resultat per començar la temporada a Catalunya on de ben segur hi haurà una bona lluita aquesta temporada. Aquest ral·li ha estat molt difícil i molt diferent al del nostre debut amb el Subaru a Alcanyís ja que el terreny era molt més estret i tècnic. En definitiva, una segona prova d’adaptació de la que podem treure bones conclusions”, conclou el pilot osonenc.

Ara l’Albert Orriols ja està pensant en la propera cita, sens dubte una de les més importants de la temporada ja que es tracta de la prova del Campionat del Món de Ral·lis que es disputa a casa, el Ral·li Catalunya – Costa Daurada. “Volem intentar millorar o almenys repetir l’èxit de l’any passat en el que vàrem assolir el tercer lloc del podi de Gr.N. Tot i així, enguany amb el Subaru Impreza no hem fet ni un sol quilòmetre cronometrat sobre asfalt i per tant, afrontarem aquesta cursa com un nou repte, i el nostre objectiu serà anar millorant a cada etapa”, explica l’Albert Orriols davant d’una prova que li fa especial il·lusió.

Els reconeixements del Ral·li Catalunya Costa Daurada començaran ja el dimarts vinent, per passar a disputar el Shakedown el dijous dia 23 de Març. El Ral·li, que dura tres dies es disputarà entre el divendres 24 de Març i el diumenge 26, sempre centrat a la localitat tarragonina de Salou, i amb el parc d’assistència al parc temàtic de Port Aventura. “Disputar una prova com el Catalunya, davant de tant de públic i davant d’uns rivals en el Gr.N de molt alt nivell, és sens dubte un valor afegit per nosaltres. Aquesta és la prova més esperada de la temporada”, afegeix un Orriols ja immers en els preparatius previs per la prova mundialista.

transp
Albert Orriols 2024 | info@albertorriols.com