Noticia

Orriols subcampió del Campionat de Catalunya de Ral·lis
(10.11.2009)

Fotografia: David Palmero

L’Equip SIMM va ser cinquè al Ral·li Costa Brava amb el Mitsubishi Evo X i va sumar el seu primer subcampionat dins el nou certamen mixt català

Al final no ha pogut ser, Albert Orriols i Lluís Pujolar no han pogut endur-se el títol però sí han aconseguit el subcampionat. El binomi va realitzar un ral·li constant però diversos petits problemes van impedir que la seva competitivitat fos la desitjada. Orriols-Pujolar s’han proclamat subcampions del Campionat de Catalunya de Ral·lis tot i haver quedat primers en la classificació en punts bruts però, a l’haver de descomptar un resultat segons el reglament, han baixat a la segona posició de la general. No obstant, Albert Orriols té, pràcticament a la butxaca, el llorer de la Copa de Catalunya de Ral·lis d’Asfalt (a falta de la celebració del Ral·li de Cervera); en una de les temporades més mogudes i canviants pel pilot de Vic.

La primera etapa del Ral·li Costa Brava, celebrada divendres al vespre, va concloure per l’equip de Vic amb la sisena posició entre els catalans i vuitena al Campionat d’Espanya. Als tres trams que es van disputar, Grions 1, Sant Hilari – La Cantina i Grions 2; la parella de SIMM va signar el sisè millor temps. Tot i així, no van estar exempts de problemes: “Al primer tram no hem sortit del tot centrats i hem perdut una mica de temps. Al segon, amb més ritme, hem patit una lleu punxada i una de les rodes ha anat perdent aire progressivament. El pitjor ha sigut a la baixada de Collsaplana on hem tingut problemes amb els frens i hem hagut de baixar el ritme considerablement. De no haver sigut així i veient els registres dels altres competidors, crec que podríem haver fet un molt bon temps” comentava Albert Orriols.

A la segona etapa, Orriols-Pujolar incrementaven el seu rendiment i milloraven la seva posició en la classificació a mesura que la jornada avançava; aconseguint un tercer millor temps, un quart, dos cinquens i un sisè; a falta del decisiu últim tram. A la darrera especial, Els Àngels 2, l’estat del pis era molt lliscant, arrel de l’aparició de la pluja i els neumàtics del Mitsubishi Evo X de SIMM no eren els idonis. Aquesta situació feia perdre temps a Orriols-Pujolar i l’última oportunitat que tenien per avançar al seu contrincant en la lluita pel campionat. Així ho explicava el pilot osonenc: “La jornada d’avui ha sigut més favorable que la d’ahir tot i que durant tot el dia hem patit falta de temperatura i adherència amb els nostres neumàtics. El compost dels nostres moldejats era massa dur per les característiques que ens hem trobat avui i hem acusat aquesta situació. A l’últim bucle hem arriscat en la monta de rodes per veure si la variant climatologia jugava al nostre favor però només hem encertat a mitges. Al penúltim tram hem pogut treure profit retallant una diferència considerable però al darrer ens hem vist penalitzats. Tot i arribar a l’última especial amb només 25 segons de diferència respecte a Membrado, la pluja ens ha fet perdre totes les opcions i hem cedit una posició a favor d’en Vinyes; tots dos amb neumàtics de moll i nosaltres amb sec. Estic content perquè hem aconseguit el subcampionat i, si tot va bé, guanyarem la Copa de Catalunya de Ral·lis d’Asfalt.”

En la classificació del Campionat d’Espanya de Ral·lis d’Asfalt, l’Equip SIMM aconseguia entrar en els deu primers de la general essent vuitè. Dins dels vehicles de Gr. N, Orriols-Pujolar es classificaven quarts.

 

Ral·li Costa Brava | 6-7 de novembre 09
Classificació Ral·li Costa Brava (Campionat de Catalunya de Ral·lis):
1. PONS Xavier -HARO Alex 1h41'00.7, 2. SOLA Daniel -SANCHEZ Oscar +1'26.6, 3.
MEMBRADO Josep Maria -VILAMALA Jordi +3'27.6, 4. VINYES Joan -MERCADER Jordi
+4'01.8, 5. ORRIOLS Albert -PUJOLAR Lluís +4'23.3, ...
Classificació general CCR (punts bruts):
1. Albert Orriols 1752 p., 2. Josep M. Membrado 1685 p., 3. Jordi Zurita 1094 p., ...
Classificació general CCR (punts nets):
1. Josep M. Membrado 1685 p., 2. Albert Orriols 1566 p., 3. Jordi Zurita 1094 p., ...
Classificació general Copa de Catalunya de Ral·lis d’Asfalt:
1. Albert Orriols 1380 p., 2. Josep M. Membrado 1367 p., 3. Climent Domingo 1085 p., ...
Més informació: www.rallyclassics.org i www.fca.cat

 

 

transp
Albert Orriols 2024 | info@albertorriols.com