Noticia

Podi i liderat per Albert Orriols
(29.04.2014)

Foto: Sergio Aguirre

Foto: Sergio Aguirre

Foto: Albert Garduño

L’Equip SIMM va aconseguir la segona posició al Ral·li d’Igualada amb el seu Porsche 911 GT3 Cup i passa a encapçalar la classificació del campionat

Igualada ha acollit, aquest cap de setmana, la segona cita puntuable pel Campionat de Catalunya de Ral·lis. L’Equip SIMM, format per Albert Orriols i el seu copilot Manel Muñoz, després d’un Ral·li de terra Pla d’Urgell –puntuable pel certamen mixt absolut- on amb alguns problemes d’adaptació al Mini Proto van aconseguir acabar setens; han arribat al Ral·li Igualada amb moltes ganes de fer-ho bé i seguir adaptant-se al seu potent vehicle alemany. La prova ha comptat amb 403,57 quilòmetres dels quals 92,78 han sigut cronometrats, repartits en 4 trams diferents a doble passada.

Després de la primera cita de l’any, es va enviar la caixa de canvis a revisar i va arribar just el dia abans de la prova igualadina. Amb el temps just per muntar-la, no es va poder provar que tot estigués correctament. Degut a aquest contratemps, Orriols i Muñoz van comprovar com la marxa enrere no entrava i de tant en tant, al reduir, també patien més del compte i es bloquejava el tren posterior. Afrontant el primer tram (Querol 14,13 km), se’ls hi sumava per sorpresa un problema amb els intercomunicadors dels seus cascs que deixaven de funcionar correctament. Resultat: Orriols-Muñoz es situaven quarts a la general cedint 10 segons.

Al segon tram (Font Rubí 15,74 km), els problemes es repetien; tant amb el canvi de marxes com amb els intercomunicadors que impedien que Orriols pogués escoltar les indicacions de Muñoz. Tot i així, signant un segon millor temps, els osonencs es col·locaven en tercer lloc de la general.

La sorpresa arribava al entrar al parc d’assistència i comprovar que el vehicle perdia oli. Tot indicava a que devia ser relatiu al canvi però en els 20 minuts reglamentaris no donava temps a trobar la fuita. Sota aquest cúmul de circumstàncies, el binomi Orriols-Muñoz feia front a la segona passada per Querol i Font Rubí. Tot i canviar de centraleta intercomunicadora i intercanviar-se els cascs, Orriols no aconseguia escoltar bé al seu copilot però un tercer i segon lloc, li atorgava la segona plaça de la classificació a 40,3 segons del líder.

Per si no fos suficient, al primer tram del tercer bucle (Rubió 8,8 km) patien una sortida de pista en un rasant d’una zona ràpida i anaven a parar a un camp. Sense marxa enrere, Orriols s’esforçava per tornar a la carretera i ho aconseguia, quedant tot en un ensurt i cedint prop de mig minut respecte al millor temps però sense perdre el segon lloc a la classificació. A partir d’aquí, la parella de Vic decidia no prendre riscos innecessaris, concentrar-se al màxim –tot i els problemes de comunicació- i acabar el ral·li. I així ho feien, fins i tot amb un últim tram de la prova on la pluja va fer acte de presència, i encara aconseguien un scratx a Castellfollit (7,64 km) que donava un punt d’optimisme a una cita molt complicada. Finalment, el segon calaix del podi era el resultat.

Albert Orriols: "Avui hem patit de valent però també hem aconseguit un gran resultat de cara al Campionat. Amb aquest segon lloc passem a liderar tant l’absolut com la Copa d’Asfalt. Ara el nostre equip tècnic, PCR Sport, treballarà per tenir el cotxe en perfectes condicions i poder afrontar amb garanties el proper Ral·li Empordà a finals de maig on esperem poder seguir evolucionant."

La propera cita per l’Equip SIMM serà el Ral·li Empordà, el 31 de maig.

Classificació:
1. Sayós-Moreno (Mitsubishi Colt) 54:56.0
2. Orriols-Muñoz (Porsche 911 GT3) +1:26.1
3. Prat-Montaner (Renault Clio Sport) +2:51.2
4. Agustí-Sauleda (Peugeot 206 XS) +4:25.0

transp
Albert Orriols 2024 | info@albertorriols.com