Noticia

Podi per Albert Orriols a Cervera
(06.09.2010)

Fotografia: Agustí Domingo, fotografia en acció del binomi Orriols-Muñoz

La intensa pols de les especials, a la segona meitat de la cursa, va condicionar l’equip patrocinat per SIMM en la lluita per la segona plaça

El Campionat de Catalunya de Ral·lis, en el seu nou format mixt d'asfalt i terra, arribava aquest cap de setmana a la seva sisena prova de la temporada; l’11è Ral·li de Terra “Ciutat de Cervera”.
El binomi de SIMM, format pel pilot Albert Orriols i el seu copilot Manel Muñoz, arribava a la cita lleidatana amb un només un objectiu; retallar distàncies amb els seus rivals més directes en la classificació i lluitar per la victòria de la prova.

El ral·li, que es disputava a la tarda-nit del dissabte, començava molt bé per a les aspiracions de l'equip de Vic. El primer pas per les especials de “El Castell” i “Tarroja-Les Oluges” situava a Orriols-Muñoz en plena lluita per la victòria, a menys de vint segons del capdavanter i en la tercera posició.
 
En el segon bucle de la jornada, Orriols i Muñoz es llençaven a l'atac als comandaments del seu Mitsubishi Lancer EVO X; el fort ritme imposat en la segona passada per “El Castell” deixava a l'equip de SIMM a dos segons de l’scratch, malgrat un petit cop en l'última corba en la qual Orriols punxava una roda davantera. En el següent pas per “Tarroja-Les Oluges” les coses es complicaven per Albert Orriols per culpa de l'incident en el tram anterior, atès que l'adreça de la seva muntura quedava malmesa per l'impacte. Així i tot, Orriols es feia amb un altre sensacional segon millor registre.

El tercer bucle del ral·li seria el que posaria fre a la progressió de l'equip SIMM; un sol de justícia en l’adreça oposada al sentit del tram i una gran quantitat de pols feia impossible la conducció. En la tercera passada per “El Castell”, Orriols havia de cedir gairebé mig minut respecte al capdavanter i s'allunyava així de la lluita per la segona posició. En la tercera passada per “Tarroja-Les Oluges” i a causa de les adverses condicions, l'organització decidia neutralitzar l'especial i atorgar a partir del tercer cotxe que havia pres la sortida, just a partir del d’Orriols, el mateix registre aconseguit en el segon pas per aquesta mateixa especial. Aquesta mesura situava en clar desavantatge a Orriols-Muñoz i deixava el podi del ral·li sentenciat.

A boca de nit, es disputava a doble passada la superespecial de dos quilòmetres; l'equip de Vic decidia no assumir riscos innecessaris per la impossibilitat de retallar distàncies, conformant-se amb una sensacional tercera posició en la prova i uns importants punts pel campionat.

“Considerem que el resultat és molt bo de cara a les nostres aspiracions al campionat. Hem retallat distàncies i això ens dóna una gran motivació per seguir lluitant en la resta de curses que falten de la temporada. Ha estat una pena la pols que s'ha aixecat a última hora, fent impossible la conducció i ens hem vist perjudicats per la nostra posició de sortida. Malgrat aquest incident, ens quedem amb el bon gust de boca d'estar de nou al podi i seguirem treballant per seguir en la mateixa línia”
declarava Albert Orriols al final de la prova.

La propera cita que disputarà l'equip SIMM serà el Ral·li de Terra de la Selva, el 18 i 19 de setembre.

Ral·li de Terra “Ciutat de Cervera” | 5 de setembre de 2010
Classificació:
1.Gómez-Izquierdo (Subari Impreza STI) 50:43, 2. Roma-Barrabès (Mitsubishi Colt) +29”, 3. Orriols-Muñoz (Mitsubishi Lancer EVO X) +1’05”...
Classificació general provisional del Campionat de Catalunya de Ral·lis:
1.Climent Domingo 1248p, 2. Jordi Zurita 1248p, 3.Albert Orriols 1096p.
Més informació: www.wrcmanagement.com i www.fca.cat


transp
Albert Orriols 2024 | info@albertorriols.com