Noticia

Positiu debut d’Albert Orriols al Ral·li Sierra Morena
(13.04.2021)

El pilot de Vic es va quedar a les portes del Top 10 del Super-campionat d’Espanya amb el seu nou Skoda Fabia R5 a la cita cordovesa. La temporada 2021 d’Albert Orriols es va posar en marxa aquest cap de setmana amb la disputa del Ral.li Sierra Morena, cita puntuable per al Super-campionat d’Espanya de Ral.lis. Amb el seu recentment adquirit Skoda Fabia R5, el pilot català sortia en una prova que va congregar la flor i nata de l’especialitat estatal. En la seva primera presa de contacte amb el cotxe txec i en la seva primera cursa amb el seu nou copilot, Alberto Gil, es va anar adaptant poc a poc adaptant durant el ral.li andalús. “No varem poder fer tests previs, així que el shakedown va ser la nostra primera presa de contacte amb l’Skoda, un cotxe que ja coneixíem de fa unes temporades”, explica Orriols. “El ral.li no va començar de la millor manera, ja que en el primer tram varem haver d’avançar dos cotxes menys competitius que sortien per davant nostre. A més, un dels pilots no va tenir una actitud molt esportiva, ja que no ens va deixar passar-lo fàcilment,cosa que ens va fer perdre temps i ritme durant uns tres quilòmetres.”

A la fi del tram, a causa d’aquesta maniobra d’avançament en la qual varem perdre molt de temps, ens va atrapar Sergio Vallejo, a qui varem deixar passar per no perjudicar-lo ja que el varem veure clarament pels retrovisors “. Aquesta incidència, propiciada per un controvertit ordre de sortida per a la primera etapa en que va situar diversos equips amb mecàniques menys competitives per davant de formacions amb vehicles més ràpids, es va concretar amb una pèrdua de més de dos minuts respecte als líders de la prova, arribant fins i tot els comissaris esportius del ral.li a reconèixer la queixa interposada per Orriols, encara que no van concretar cap tipus de bonificació al respecte. A partir d’aquest moment, això sí, el ritme del català va anar millorant fins al final de la prova.

En la segona etapa de la prova cordovesa, les sensacions d’Orriols van ser millors malgrat una equivocada munta de pneumàtics en el primer bucle del dia. Tot i això, l’osonenc va aconseguir estar regularment en el ritme del Top 12 fins a classificar-se en una meritòria 11a posició absoluta dins de la classificació del Super-campionat d’Espanya. “L’etapa de dissabte va ser molt millor, tot i que varem muntar rodes massa dures a la primera secció. També vaig pensar que havia patit una punxada, però va ser una falsa alarma. Malgrat tot, el ritme va ser més competitiu tot i que encara tenim marge de millora. El balanç general és positiu tot i que el primer tram ens va condicionar molt la resta del ral.li “, afegeix Albert Orriols.

transp
Albert Orriols 2024 | info@albertorriols.com