Noticia

Segon podi consecutiu per Albert Orriols al finalitzar tercer al Rallye 2000 Viratges
(17.10.2005)

L’osonenc es situa provisionalment tercer del català i primer del Grup N

Vic, a 17 d’octubre de 2005.- Culminant un excel·lent mes d’octubre a nivell de resultats esportius, Albert Orriols i Carles Vico pujaven novament al podi d’una cursa catalana al Rallye 2000 Viratges. A la prova bagenca l’equip osonenc finalitzava tercer de la classificació general i primer entre els vehicles de sèrie. Això els permet ocupar idèntiques posicions a la classificació general del Campionat de Catalunya de Ral·lis d’Asfalt un cop descomptats els dos resultats permesos pel reglament de la Federació Catalana d’Automobilisme.
El Rallye 2000 Viratges es presentava molt complicat i dur a causa de les fortes pluges que els dies previs a la cursa havien caigut a les comarques del Bages, el que feia que tots els trams es trobessin humits, i bruts de fang i terra. Pel pilot de Simm la cursa encara era més incerta “al no haver rodat mai amb el Mitsubishi Lancer en moll. No coneixíem les seves reaccions ni fins on esprémer les seves prestacions, ja que desconeixíem quins pneumàtics muntar a cada moment per rodar millor i poder treure el màxim partit a cada circumstància”.
Aquest fet quedava palès al primer tram de ‘Vilaredes’ quan Orriols i Vico quedaven a només 5 segons del primer classificat. “A mesura que transcorria la especial m’adonava de les prestacions del vehicle, i del ràpid que es podia rodar. D’haver-lo provat abans amb moll no hagués estat cap bogeria poder marcar el millor temps en aquest tram” afirmava un convençut Albert Orriols. Al finalitzar el primer bucle de tres especials Orriols i Vico es trobaven classificats còmodament a la tercera plaça de la general a només 20 segons de Membrado-Vilamala, i primers del Grup N, per davant de vehicles de majors prestacions com el SEAT Ibiza Kit Car de Forés-Aluju.
A l’inici del segon bucle l’equip osonenc no encertava la tria de pneumàtics al tram de ‘Vilaredes’ “ja que vam muntar rodes de sec a davant enlloc de moll com varen fer tots els altres nostres rivals. Pel següent tram de ‘Hostal Nou-Torà’ vam arreglar el problema muntant les dues rodes de mixta que dúiem de recanvi”. Aquest desencert no va fer perdre la tercera plaça de la general a Orriols i Vico.

La sorpresa la va donar l’equip osonenc al següent tram de ‘Hostal Nou-Torà’ al quedar a només 5 segons dels potents Renault Clio S1600 i SEAT Cordoba WRC de Membrado-Vilamala i Zurita-Cué, tot i patir un munt de problemes. “Tan bon punt prendre la sortida va començar a caure una tempesta que no ens permetia ni veure la carretera, el que afegit al fang i la gran quantitat d’aigua que hi havia a la carretera ho feia tot molt difícil. A nosaltres se’ns agreujà tot quan a mig tram se’ns entelà el vidre del davant, ja que no portem lluneta tèrmica com els nostres dos rivals que varen quedar davant nostre” explicava un sorprès Albert Orriols a l’arribada a Torà al comprovar que la diferència que els havien tret era de només 5 segons. “Vist el resultat sap greu no haver-los pogut guanyar perquè vam arriscar molt i no vam poder-ho fer millor ja que molts de cops no veiem ni la carretera. Vam obrir les finestres i l’entrada d’aire del sostre, i l’únic que vam aconseguir va ser mullar-nos nosaltres”. Aquest lleugers contratemps no eren problema perquè l’equip de Simm es consolidés clarament a la tercera posició de la general de la prova, i com a primers entre els vehicles de sèrie.
D’aquí fins al final de la cursa Orriols i Vico es dedicaren a consolidar les posicions aconseguides, tot i l’ensurt que varen patir a l’última especial del ral·li a ‘Aleny’ al perdre la graella de llums del Mitsubishi Lancer Evo VIII. “Ja abans de la sortida se’ns movia lleugerament al no tenir-la ben subjectada, però vàrem pensar, ben equivocadament que la cosa no aniria a més. Vàrem començar el tram i la graella feia llum arreu ja que es movia molt, però l’ensurt fort va ser quan a mig tram se’ns va girar cap a nosaltres, enlluernant-nos, i tot seguit va sortir volant cap al darrera del cotxe, perdent-la desprès de colpejar l’aleró del darrera” explicava un encara sorprès Albert Orriols desprès de finalitzar la especial amb els llums de sèrie i endur-se un bon ensurt al estar a punt de sortir-se a la següent corba.
Tots aquests ensurts no impediren que l’equip de Simm arribés al podi final del Rallye 2000 Viratges en una còmoda tercera plaça de la general i primers entre els vehicles de sèrie amb un clar avantatge de quasi dos minuts sobre el segon classificat. Aquest resultat els permetrà afrontar la última cursa del campionat de manera més tranquil·la, “tot i que al ral·li de casa –Ral·li Viladrau- a tots ens agrada fer-ho bé”, afegia l’Albert Orriols desprès de situar-se tercer del Campionat de Catalunya de Ral·lis d’Asfalt i primer entre els Vehicles de Sèrie, un cop descomptats els dos resultats permesos pel reglament.
El descomptar aquests dos resultats ha permès a Membrado i Vilamala proclamar-se campions de Catalunya a falta d’una prova per finalitzar la temporada.

L’equip osonenc disposarà d’una setmana de descans abans d’afrontar la veritable prova de foc del calendari: el 41è Rally RACC Catalunya-Costa Daurada. La prova puntuable pel Campionat del Mon de Ral·lis es durà a terme dels dies 27 al 30 d’octubre a les comarques tarragonines, al contrari d’anteriors edicions. La prova mundialista sortirà de Salou, trobant-se el Parc d’Assistència i la resta de serveis al parc temàtic de Port Aventura.
Els participants a la prova recorreran al llarg de tres dies un total de 1324,70 Km., dels que 358,10 seran contra el crono en unes carreteres altament selectives. En total seran 15 les especials programades, de les que 9 seran diferents.
El dijous 27 d’octubre es celebrarà la Cerimònia de Sortida que durà als participants de Salou a Port Aventura, iniciant-se la competició a l’endemà en una primera etapa que recorrerà un total de 6 trams cronometrats i 156 Km. El dissabte 29 d’octubre es disputaran sis trams més amb 142 Km. de velocitat, mentre que el diumenge el ral·li es tancarà amb una tercera etapa de només 60 Km. cronometrats repartits en tres especials diferents.

transp
Albert Orriols 2024 | info@albertorriols.com