Noticia

Segon podi consecutiu per l’Albert Orriols al Ral·li de Terra de Cervera
(21.09.2005)

El pilot osonenc s’aferma com a clar líder entre els Vehicles de Sèrie.

Vic, a 20 de setembre de 2005.- El pilot osonenc Albert Orriols segueix amb la bona ratxa de resultats al volant del Mitsubishi Lancer Evo VIII-Simm, i novament ha pujat al podi en el 6è Ral·li Ciutat de Cervera desprès d’acabar tercer de la classificació general de la prova i segon entre els Vehicles de Sèrie. Amb aquest resultat l’Albert Orriols s’aferma a la primera plaça del Campionat de Catalunya de Ral·lis de Terra entre els Vehicles de Sèrie amb un clar avantatge de 189 punts sobre el seu immediat perseguidor, i es manté en la tercera plaça del campionat general desprès d’escurçar considerablement les diferències, deixant-les mínimes enfront els dos primers classificats.
Desprès d’un llarg període d’inactivitat en els ral·lis de terra l’Albert Orriols i en Carles Vico havien de fer front a Cervera a rivals molt més en forma que ells “ja que la majoria d’ells venien de córrer la setmana anterior el ral·li de terra de Madrid. Nosaltres des de la cursa de L’Albi d’abans de l’estiu que no corríem sobre terra per lo que el desavantatge era força gran” analitzava el pilot de Simm abans de prendre la sortida des del podi situat a Cervera.
Tal com pressuposaven abans de prendre la sortida, problemes de notes impedien sortir a per totes a la parella del Mitsubishi Lancer Evo VIII. “La falta de rodatge i de competició ens ha penalitzat a l’hora de fer unes notes com deu mana. Això ha fet que al primer tram perdéssim molt de temps respecte als nostres rivals, temps que al final ha estat clau per aconseguir el segon lloc i fins i tot la victòria ja que tan a sols hem quedat a 14 segons de la mateixa” explicava Orriols a l’arribada al reagrupament de Cervera. L’osonenc ocupava la quarta plaça provisional de la cursa desprès d’haver recuperat dues posicions, però no es mostrava satisfet pel succeït i pel fet que “que en determinades zones del primer tram no hem atacat prou. A les zones pedregoses hem assegurat massa per por a punxar i s’hi pot passar molt més ràpid”.
A partir d’aquí Orriols i Vico afrontaven la part final de la cursa amb l’objectiu clar de remuntar posicions. A la segona passada pel primer tram cronometrat l’equip de Simm rebaixava espectacularment el seu crono anterior en 26 segons “tot i no tenir ben corregides les notes i córrer amb la roda posterior esquerra torta, suposem que per culpa de torcir-se el trapezi, tot just al començament del tram. El que feia que en les corbes a dretes les derrapades s’allarguessin més del compte, al contrari que al girar a les corbes d’esquerres”. Aquest resultat els servia per assolir la tercera plaça de la cursa i la segona a l’Agrupació A1 entre els Vehicles de Sèrie, posicions que no deixarien fins l’arribada al podi final de la cursa “marcant tres segons millors temps a 1 segon del millor, a pesar d’algun ensurt al haver de passar per un camp al intentar esquivar una pedra força gran que havia deixat el vehicle precedent” explicava un satisfet i content Albert Orriols.
D’aquesta manera el pilot de Simm s’aferma a la primera plaça del Campionat de Catalunya de Ral·lis de Terra entre els Vehicles de Sèrie amb un clar avantatge de 189 punts sobre el seu immediat perseguidor de cara a la propera prova sobre terra que tindrà lloc els dies 8 i 9 d’octubre a la ciutat gironina de Figueres.
Abans l’equip de Simm competirà dins de 15 dies al Critèrium del Vallès, sisena prova del Campionat de Catalunya de Ral·lis d’Asfalt. La cursa organitzada per la Escuderia Vall del Tenes tindrà la base a la localitat vallesana de Bigues i es disputarà en format dïurn-nocturn ja que dos terceres parts de la prova transcorreran de nit. A Bigues l’Albert Orriols buscarà afermar-se al capdavant del Grup N –Vehicles de Sèrie-, posició que actualment encapçala en punts nets.

transp
Albert Orriols 2024 | info@albertorriols.com