Noticia

Segon títol de la temporada d’Orriols a Tàrrega
(12.12.2005)

Orriols-Vico son segons en la última cita del Campionat de Catalunya de Ral·lis de Terra i assoleixen el títol de Gr.N també en aquesta especialitat.

Vic, a 12 de desembre de 2005.- L’última cursa de l’equip SIMM d’aquesta densa i alhora fructífera temporada 2005 es disputava aquest passat cap de setmana a la ciutat de Tàrrega. El Ral·li de Terra Escuderia Tàrrega era la darrera prova del Campionat de Catalunya de Terra i l’Albert Orriols i en Carles Vico hi arribaven no només amb possibilitats de reeditar el títol de Gr.N que aconseguiren en l’asfalt ja fa unes setmanes sinó que fins i tot entraven en la lluita pel títol absolut. La segona posició final, a tant sols 21” segons del guanyador, els permetia obtenir aquest impressionant doblet de Gr.N, tot i que en vista dels aconteixements de la prova urgellenca, podia haver significat el títol absolut pel pilot osonenc.
Albert Orriols es presentava a Tàrrega després d’haver fet molts quilòmetres sobre asfalt “i això ens va suposar una certa dificultat a l’inici ja que em va costar una mica ‘canviar el xip’ i conduir amb efectivitat en una superfície que trobava molt lliscant”, apuntava el pilot de Simm. Tant és així, que Orriols perdia un temps preciós en la primera passada pels dos trams cronometrats que conformaven aquest ral·li. “A mesura que anàvem fent el tram B1 fins i tot vaig sospitar que alguna cosa del cotxe no anava a l’hora perquè el cotxe marxava moltíssim”, confessava Orriols.
Només començar la segona volta i amb la confiança que tot estava en ordre al Mitsubishi Lancer Evo VIII – Simm, l’Albert Orriols i en Carles Vico acceleraven considerablement el ritme i, tot i la gran competència dels pilots que habitualment disputen el Nacional de Terra que prenien part en aquest ral·li, començaven a escalar posicions ràpidament. “A la que vàrem agafar el ritme, els temps també van millorar molt significativament i al primer tram milloràvem 26” i 28” respecte a la primera passada i en el segon 21” i 22” respectivament”. Finalment, Orriols i Vico assolien una excel·lent segona posició i primers de Gr.N, per darrera de Vinyes-Mercader que es proclamaven guanyadors, tot i que també beneficiats en l’últim tram pels problemes de turbo de Ribalta-Bernadich, els seus principals adversaris en la lluita pel campionat absolut de terra. “Llàstima del temps perdut en els dos primers trams ja que tan sols 21” ens varen separar de la victòria absoluta que, després dels problemes de’n Ribalta, també ens hagués donat el títol absolut del que només ens han separat 22 punts”, afegia l’Albert Orriols que malgrat tot estava molt satisfet d’aquest final de temporada.
En fer balanç d’aquesta llarga i intensa temporada el l’Albert Orriols es mostrava plenament satisfet. “Hem assolit amb escreix els nostres objectius per aquesta temporada ja que hem guanyat el Gr.N tant en el Campionat de Catalunya de Ral·lis d’Asfalt com en el de Terra. Apart hem estat tercers absoluts en el primer i sotscampió en el segon”. Apart Orriols aconseguia guanyar el Gr.N en les dues curses de la Pujada a la Trona, puntuables pel Campionat d’Espanya i ser tercer de Gr.N en el Ral·li Catalunya – Costa Daurada puntuable pel Campionat del Món. Per tot això, “ha estat un any en que hem donat el màxim en totes les especialitats i diferents campionats que hem disputat i d’això me’n sento especialment orgullós i satisfet”, concloïa Orriols.

transp
Albert Orriols 2024 | info@albertorriols.com