Noticia

Sensacional cinquena plaça d’Albert Orriols al Rali do Cocido
(25.10.2021)

Albert Orriols al Ral·li do Cocido

El català, en el seu debut en la prova gallega del CERA, va marcar registres molt competitius davant els pilots locals.

Albert Orriols tornava el cap de setmana a la Copa d’Espanya de Ral.lis d’Asfalt per fer front a una de les seves cites més exigents del calendari: el Rali do Cocido. Malgrat que les previsions feien indicar que seria una carrera sobre paviment sec, tot va canviar a última hora i la pluja i la boira van ser els grans protagonistes de la prova de Lalín.

Amb el seu Skoda Fabia R5 completament reparat després de l’accident sofert en el passat Ral.li de la Llana, el pilot de Vic, copilotat per Lluís Pujolar, afrontava aquest ral•li amb l’objectiu de tornar a entrar al grup capdavanter del CERA, cosa que va aconseguir amb escreix.

“Sense conèixer els trams, amb unes especials molt complicades, amb poc grip a les que s’hi va sumar la pluja, la veritat que vam començar el ral.li amb cautela. No vam encertar amb la primera munta de pneumàtics, que era massa tova per com estava el terreny, i malgrat que també vam perdre una mica de temps en el primer tram al trobarnos a Alberto Otero amb problemes, els cronos no van ser dolents”, explicava Orriols després de l’inici de la prova.

A partir d’aquest moment la pluja va ser més persistent, fent clara l’elecció de pneumàtics. Tanmateix, el veterà pilot català va anar guanyant confiança en les segones passades pels trams, cosa que li va permetre millorar els seus temps i remuntar fins a la cinquena posició de la general a la meitat del ral.li.

En els dos bucles de la tarda-nit, Orriols va seguir amb la mateixa línia ascendent de velocitat i ritme acreditada al matí. “Malgrat no conèixer els trams, cosa que aquí és vital, ja que els pilots de la zona són autèntics mestres llegint les diferents condicions en què et pots trobar l’asfalt, vam anar millorant. En tota la tarda només vam tenir un petit error en una cruïlla, calarem el cotxe i varem perdre una mica més de 25 segons en la maniobra per poder continuar “, comentava l’osonenc.

En l’última secció, consolidat en la cinquena plaça i sense opcions reals de lluitar pels llocs precedents, Orriols i el seu copilot es van dedicar a conservar la mecànica per arribar a la meta sense dificultats. Finalment, aconsseguiren una cinquena posició en un Ral•li do Cocido dels més exigents per a pilots i màquines que es recorden.

“En línies generals estem contents. El resultat és molt positiu, ser aquí en el Top 5 en un ral.li on els pilots del nord són tan competitius, demostra que estem mostrant una bona progressió. Sumem bons punts per al CERA i per la copa de Michelin. Ara ja ens centrarem en la nostra pròxima cita al Rallye de la Nucia, tot i que abans sortirem a l’Rallysprint de Sant Julià per seguir guanyant experiència i ritme amb el cotxe sobre asfalt “, afegia, molt satisfet, Albert Orriols de la seva participació a Lalín.

transp
Albert Orriols 2024 | info@albertorriols.com