Noticia

Victoria absoluta d’Orriols en un Ral·li del Ripollès èpic. El tram de Santigosa va ser clau perquè l’Equip SIMM superés a Membrado i el seu Maxi Mégane.
(06.06.2007)

Campdevànol, a 6 de Juny de 2007.- L’Equip SIMM ha aconseguit treure el màxim rendiment de la seva participació al Ral·li del Ripollès on no només ha dominat amb autoritat el Gr.N, si no que a més a més ha aconseguit una brillantíssima victòria absoluta després d’una gran jugada d’estratègia, i d’assumir certs riscos en el moment adequat. Aquesta victòria rellança a Orriols i Pujolar al capdavant del Campionat de Catalunya de Ral·lis en la categoria de Gr.N i també permet que l’Equip SIMM escurci a la meitat la distància sobre Membrado en la classificació absoluta.

Després d’un inoportú abandonament per avaria mecànica al Ral·li del Gironés, l’objectiu de l’Albert Orriols i de’n Lluís Pujolar era el de recuperar el liderat de Gr.N i provar les noves evolucions del seu Subaru Impreza – SIMM que estrenava electrònica i uns nous compostos BF-Goodrich. El bucle del matí ja va ser molt bo per l’osonenc que agafava un avantatge clar als seus perseguidors de Gr.N i estava més a prop de Membrado del que ho havia estat en les darreres curses. “Els temps a Alpens, un tram brut i de pis més irregular, eren molt bons i tot i que a Les Llosses era molt favorable al Mégane, arribar a la mitja part amb poc més de mig minut de diferència sobre el líder i distanciats dels nostres perseguidors en Gr.N era un bon presagi”, comenta el pilot de SIMM, que es trobava molt còmode amb el seu Impreza.

En sortir del parc d’assistència de Ripoll i veure que els núvols de tempesta amenaçaven pluja, Orriols –com també va fer Membrado- va decidir carregar dues rodes mixtes al cotxe i tenir la possibilitat de muntar-les abans de sortir. En arribar a Sant Joan les Abadesses, “la pluja ja era intensa i tot i arriscant-nos a penalitzar al control horari, hem decidit muntar les rodes mixtes davant per buscar el cop de teatre”, explica Orriols. La jugada era arriscada ja que el cotxe estava descompensat i acostumar-se al comportament en els primers revolts de Santigosa, ja xops, ha estat una tasca difícil, però la sorpresa de l’Albert i en Lluis ha saltat quan “en arribar al rasant i després de tota la pujada, atrapàvem a Membrado i després de superar-lo ens hem trobat enmig d’una pedregada increïble amb la carretera completament blanca”. Han estat uns moments difícils perquè el cotxe, tot i les rodes mixtes muntadades davant era quasi incontrolable, però “he sigut conscient que en aquells moments ens jugàvem el ral·li i he intentat treure al màxim profit de la situació”, afegeix Orriols. Després d’estar a punt de sortir-se en alguna que altre ocasió, Orriols aturava el cronòmetre amb dos minuts d’avantatge sobre Membrado i en aquell mateix instant sabia que ho tenia tot a favor per guanyar el ral·li.

El tram següent, Coll de Bracons, també en estat molt delicat degut a la tempesta que queia sobre la Garrotxa i el Ripollés, ha estat suspès per la directora de cursa per motius de seguretat, després dels accidents de’n Ramon Montlleó i en Genís Sànchez a Santigosa. Per Orriols, que encara hagués pogut incrementar més el seu avantatge ja que disposava de les rodes més adequades a la situació, ha suposat la pèrdua de l’oportunitat de poder consolidar encara més el seu liderat, però l’avantatge acumulat en la primera volta sobre Forés i a Santigosa sobre Membrado ha estat suficient i l’Equip SIMM ha arribat victoriós al podi final de Campdevànol.

L’activitat de l’Albert Orriols no para ja que la setmana passada el pilot de SIMM participava en una nova especialitat per ell, la muntanya, en la Pujada al Farell amb una barqueta CM de Guitart Competició i amb un debut molt meritori. Ara, però, l’Equip SIMM es tornarà a concentrar en el Campionat d’Espanya de Ral·lis que té la seva propera prova a Ourense els propers 23 i 24 del present mes de Juny però tindrà posada la mirada en el Ral·li Osona, just el cap des setmana posterior, que serà la propera prova puntuable amb màxim coeficient pel Campionat de Catalunya de Ral·lis.

transp
Albert Orriols 2024 | info@albertorriols.com