Noticia

Victòria d’Albert Orriols i Pere Requena al Ral·li 2000 Viratges
(30.11.2022)

Ral·li 2000 Viratges

A més de la gran victòria d’Albert Orriols i Pere Requena el Ral·li 2000 Viratges, organitzat pel Biela Club Manresa no ha deixat gaires altres coses.

El ral·li es presentava com un dels més difícils de la temporada per diversos motius, principalment perquè ens donaria el campió de la present temporada, també per la seva duresa, pel gran recorregut de la prova, més de 500 quilòmetres (113 contra el crono) amb 14 especials i sobretot el canvi de temperatures a l’asfalt.

Albert Orriols arribava a la cita amb opcions d'aconseguir un nou campionat, després d'obtenir fa tan sols quinze dies el títol del regional de terra. Abans de començar la prova es complicaven les coses en no tenir disponibles les rodes reservades i assegurades anteriorment, Pirelli va informar a l’equip que no podria disposar dels pneumàtics sol·licitats correctament en temps i forma poques hores després d’iniciar-se la prova, deixant així sense opcions a disposar de pneumàtics nous en una prova que era un factor vital, pel canviant de les temperatures a l’asfalt.

No va quedar més remei al pilot de Vic que sobreposar-se als esdeveniments i intentar afrontar la prova d’entrada en desavantatge respecte als seus rivals directes que sí que disposaven de rodes noves a cadascun dels llargs bucles de la prova.

Tampoc va començar gaire bé la primera especial, ja que un error als comissaris de tram li va marcar la sortida 10 segons abans del previst al compte enrere, malgrat tot i alguns ensurts en un tram delicat només van cedir 6 dècimes amb Pons. En els següents dos trams de la matinal dues segones posicions deixaven Orriols a només 4.7 segons de Pons que es col·locava al capdavant de la prova.

Al segon bucle Orriols i Requena marcaven dos scratx a Vilaredes i La Font aconseguint el liderat de la prova i ja començant a distanciar-se del seu rival directe per 18.2 segons, així s’arribava a la mitja part de la prova.

En arribar l’etapa nocturna les coses no van canviar gaires però si les alternances als guanyadors de trams amb tres scratch per a Vidales i Pons, un per a Mauro i un altre per a Orriols, però aquest últim mantenint una gran regularitat a la freda nit aconseguint alçar-se amb una nova victòria, la segona sobre asfalt (totes les disputades) quedant-se a les portes d’un títol que no es buscava però que els bons resultats d’una temporada iniciada a mitjans d'any feien que fos possible fins a l’últim moment. Es va intentar, però al final no va ser suficient, faltant algun scratx més.