Noticia

Victòria de Gr.N d'Orriols-Pujolar en un accidentat Guilleries L'equip SIMM aconsegueix la victòria de Gr.N i la quarta posició a pesar d'una doble punxada i d'un toc amb una valla.
(21.04.2007)

Vic, a 23 d'Abril de 2007.- La primera prova d'alt coeficient del Campionat de Catalunya de Ral·lis tenia lloc el passat cap de setmana a Sant Hilari Sacalm. L'equipo SIMM es presentava al Ral·li Guilleries amb Orriols i Pujolar disposats a tornar a donar molta guerra als WRC i Kit Car presents i sobretot a lluitar per la victòria en una cada vegada més competida categoria de Gr.N, on pilots com l'Eduard Forés i en Ramon Montlleó estrenaven sengles Mitsubishi Lancer Evo IX.

En un clar afany de contínua evolució, l'Equip SIMM muntava unes noves suspensions Tecnoshock que l'Albert Orriols va poder provar uns dies abans en un tram amb asfalt força abrasiu de la comarca d'osona. Precisament, la posta a punt de les suspensions va suposar un petit inconvenient en començar el Guilleries ja que "teníem el 'set-up' a punt per un terreny amb molt més 'grip' i ens trobàrem que als primers trams el nostre Impreza sobrevirava moltíssim", comentava el pilot osonenc, que va passar algun que altre moment delicat com una entrada a la 'cuneta' en el giratori de Coll del Buc que va fer de la delícia dels espectadors, però perdent un punt d'efectivitat i uns segons preciosos.

A la primera assistència aquests problemes es solucionaren i els temps d'Orriols-Pujolar baixaren considerablement. "A la segona volta pels trams del matí vàrem marcar temps molt bons, molt millors que els altres Gr.N i tant propers als primers que abans de Coll de Rabell ens situàvem a tant sols 10 seg. de l'Impreza WRC d'Ollé i a 14 seg. de l'Ibiza Kit Car de Segú.", comentava Orriols. Però quan a la meitat de Coll de Rabell Orriols-Pujolar rodaven a tant sols mig segon del Peugeot 307 WRC de Zurita, es produïa una inesperada punxada, segurament després de topar amb alguna cosa en un interior. "Sense saber exactament el perquè, vàrem topar amb alguna cosa inesperada en un interior i se'ns varen punxar les dues rodes de la dreta i acabàvem el tram sobre les llandes, després d'uns quilòmetres de conducció molt i molt delicada i perdent un minut i mig". Aquest incident marcaria clarament el desenvolupament posterior de la cursa ja que no tan sols va suposar una clara pèrdua de temps i la primera posició de Gr.N, si no que a més a més va provocar que s'hagués de muntar una suspensió diferent en un dels costats del Subaru Impreza - SIMM que va quedar desquadrat.

Tot i aquest inconvenient l'Albert Orriols es va disposar a atacar per recuperar intentar recuperar el liderat. "Encara que el cotxe era molt estrany de reaccions, vàrem prémer l'accelerador tot el que vàrem poder. En la primera passada pel Pla de les Arenes, una patinada massa llarga ens va fer fregar una tanca, però tot i això recuperàvem tot el temps perdut i després d'una gran remuntada, el liderat de Gr.N que era el nostre objectiu". Finalment, l'Equip SIMM assolia la quarta posició de la general i era primer de Gr.N superant en 38,3 seg. a Fores-Aluju que no podia aprofitar els problemes de l'osonenc. Amb aquesta posició final, a més, l'Equip SIMM es consolida com a segon classificats absoluts i primers de Gr.N en el Campionat de Catalunya d'enguany.

Tot i que el proper cap de setmana hi ha una nova prova del nacional d'asfalt, el Ral·li de Canàries, els problemes de logística que suposava enviar el cotxe a les illes, hagueren provocat la impossibilitat de disputar tant el Guilleries com el Ral·li del Berguedà. Així, en renunciar a disputar la prova canaria, la propera cursa per l'Equip SIMM serà precisament el Criterium del Berguedà, d'aquí a dues setmanes, concretament el 5 de Juny.


transp
Albert Orriols 2024 | info@albertorriols.com